SVETISLAV PEŠIĆ S PLANINE U BARSELONU: Skijao se, pa uzeo 450.000 evra!
Foto: EPA

Kakav car

SVETISLAV PEŠIĆ S PLANINE U BARSELONU: Skijao se, pa uzeo 450.000 evra!

Košarka -

Svetislav Pešić dogovorio se da ponovo sedne na klupu trofejnog kluba, ugovor važi do kraja sezone

Srpski trener Svetislav Pešić pravo sa skijanja iz Austrije, gde je bio sa porodicom, otišao je u Barselonu kako bi finalizirao ugovor sa Kataloncima.

Kari se sa čelnicima Katalonaca dogovorio da sedi na klupi do kraja sezone za 450.000 evra. Obe strane su se veoma brzo dogovorile o svemu i ostaje samo da se stavi paraf na ugovor kako bi popularni Kari ponovo seo na klupu kluba sa kojim je pre 14 godina osvojio jedinu evropsku titulu u istoriji Barselone.

Ambicije

ŽELIM DA POPRAVIM STVARI

Pešić je prilikom predstavljanja rekao da je svestan težine situacije u Barseloni.

- Presrećan sam što sam opet ovde, vidim da situacija nije dobra ove sezone i zato sam doveden, da popravim stvari. Ključna stvar je odbrana, u ekipi ima mnogo igrača koji umeju da napadaju, ali napad ne donosi titule, već odbrana. Pričao sam već sa igračima, poslušali su me, kao i ja njih, videćemo kako će usvojiti moje instrukcije - rekao je Pešić.

Predsednik Katalonaca Đozep Marija Bartomeu bez mnogo razmišljanja je prihvatio Pešićeve uslove i srpski stručnjak je odlučio da se prihvati novog izazova iako nije radio godinu i po dana zbog operacije koju je imao zbog problema sa kolenom. Poslednji angažman je imao u Bajernu, ali je 2016. mesto na klupi ustupio Saši Đorđeviću jer je morao da ode na operaciju kolena.

Fotomontaža
Fotomontažafoto: Dado Đilas

Čelnici Barselone svesni su da su im male šanse da nešto urade u Evroligi, pa prvi ljudi kluba hoće nešto da naprave u prvenstvu i Kupu kralja, koji počinje sledeće nedelje.

Ušao u istoriju

PRVA TRIPLA KRUNA

Svetislav Pešić je sa uspehom vodio Katalonce od 2002. do 2004, kada je u Barselonu stigao kao prvak Evrope i sveta sa SR Jugoslavijom. Sa igračima kao što su Bodiroga, Navaro, Fućka i Jasikevičijus osvojio je dve titule, jedan Kup i Evroligu, prvu triplu krunu u istoriji kluba.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO)DRMATIČNA ZAVRŠNICA!SRPSKI SUDIJA ODLUČIO POBEDNIKA DERBIJA EUROLIGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track