(VIDEO) SVI PAMTE HAOS U KRAGUJEVCU: Evo kako su izgledali raniji okršaji Zvezde i Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća
Foto: Dado Đilas

POBEĐIVALI I CRVENO I CRNO-BELI

(VIDEO) SVI PAMTE HAOS U KRAGUJEVCU: Evo kako su izgledali raniji okršaji Zvezde i Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća

Košarka -

Košarkaši Partizana pokušaće od 21 sat da pobedom nad Crvenom zvedom, spreče večitog rivala da odbrani trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća.

U predvečerje duela u Nišu,evo podsećanja kako su izgledali pređašnji okršaji crveno i crno-belih

Prvi put „večiti rivali“ sastali su se u kupu u sezoni 2003/2004, a Zvezda je, predvođena Goranom Jeretinom, savladala Partizan u četvrtfinalu 105:99, potom Vojvodinu 108:101, da bi u finalu crveno-beli bili bolji od Refleksa (sadašnji FMP Železnik) 91:89.

Sledeći duel došao je dve godine kasnije, i to u polufinalu, a ponovo je uspešnija bila crveno-bela ekipa, rezultatom 92:83, da bi kasnije crveno-beli i osvojili Kup pobedom nad Hemofarmom 80:65.

Naredne sezone koban po oba tima bio je FMP, izbacivši Zvezdu u polufinalu, a Partizan u finalu, a ni naredne sezone nije bilo duela večitih, jer je Zvezda takmičenje završila u polufinalu protiv Hemofarma, dok je Partizan osvojio pehar.

Košarkaši Partizana su trofej odbranili upravo protiv večitog rivala – 80:65. Nažalost, snimka ove utakmice nema.

Partizan je seriju pobeda u Kupu nastavio i u sezoni 2011/2012, trijumfom 64:51 u Nišu.

U sezoni 2012/2013, Crvena zvezda je prekinula niz rivala i stigla do trećeg trofeja pobedom u finalu 78:69, nakon što je meč prekinut zbog nereda na tribinama i nastavljen dan kasnije.

Večitog derbija nije bilo naredne sezone, pošto je Partizan ispao već u četvrtfinalu, a Zvezda pobedom nad Mega Vizurom osvojila trofej, ali jeste 2015. godine, kada su Jaka Blažič i Luka Mitrović predvodili crveno-bele do trijumfa 76:67 u polufinalu, a u finalu je pala Mega – 80:74.

Pretprošle sezone crno-beli su zaustavili Zvezdin niz pobeda u Kupu trijumfom 68:60 uz fantastičnu partiju Džonsa (19 poena), ali su u finalu poraženi od Mege, 85:80.

Poslednji duel ova dva tima dogodio se u finalu prošle sezone, a trofej je na kraju podigao Luka Mitrović posle trijumfa 74:64.

Kurir sport / Hot sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Jug upalio baklje, pobunjenici okrenuli leđa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track