CRVENO-BELI GOSTI PEŠIĆEVE BARSELONE: Nema popusta za moju Zvezdu!
Foto: Dado Đilas, Profimedia

Vruće u Kataloniji

CRVENO-BELI GOSTI PEŠIĆEVE BARSELONE: Nema popusta za moju Zvezdu!

Košarka -

Trener Svetislav Pešić pred današnji duel s bivšim klubom naredio ofanzivu bez obzira na to što Katalonci nemaju šanse za top 8

Košarkaši Crvene zvezde gostuju danas (21.00, Sport klub 1) ekipi Barselone, a eventualna pobeda crveno-belih vratila bi ih u trku za plasman u top 8 Evrolige.

Na klupi Katalonaca odnedavno sedi naš Svetislav Pešić, bivši trener Zvezde, koji ističe da će Barsa jurišati na pobedu iako nema šanse da se plasira u narednu fazu ovog takmičenja.

- To je najbolja uvertira za domaći šampionat. Ne postoji bolja priprema za meč s Realom nego da se odigra dobra utakmica protiv Crvene zvezde i da se, naravno, pobedi. Sigurno niko ne razmišlja po principu „nemamo šansu za plej-of, onda će trener da odmori neke igrače i proba neke nove varijante“. To ne dolazi u obzir - poručio je popularni Kari.

foto: KK Crvena Zvezda

Srpski stručnjak dodaje da mu je izuzetno važno da igra njegove ekipe konstantno ide uzlaznim tokom.

- Mi sve vreme moramo da dižemo kvalitet igre i da pobeđujemo. Nema ništa lepše nego kad posle dobre utakmice i trijumfa kreneš kući s dobrim osećajem. Tada znaš da si napravio nešto važno i za sledeći meč. Nas već u nedelju čeka duel s Realom i mnogo nam je bitno da pobedimo Zvezdu. Svaki duel u Evroligi igraćemo sa tom filozofijom - zaključio je Pešić.

Interesantno je da je Crvena zvezda u oktobru baš protiv Barselone slavila prvu evroligašku pobedu u ovoj sezoni (90:82), ali večeras će biti sasvim druga priča.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Profimedia, Dado Đilas, KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: FSS trenira strogoću. Imaju li ove kazne smisla?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track