TURSKA ZAUSTAVILA KOŠARKAŠE: Srbija bez četvrtfinala Mundobasketa u Argentini (VIDEO)
Foto: Kss.rs

ništa od borbe za medalju

TURSKA ZAUSTAVILA KOŠARKAŠE: Srbija bez četvrtfinala Mundobasketa u Argentini (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, nije uspela da se palsira u 1/4 finale Svetskog prvenstva koje se održava u Argentini.

.Izabranici selektora Slobodana Klipe poraženi u Santa Feu u utakmici osmine finala od selekcije Turske. Naš mladi tim je odigrao gotovo perfektnu prvu četvrtinu, ali je u nastavku duela zakazao, dozvolio rivalu da potpuno preuzme kontrolu igre i dođe do uverljivog trijumfa: Srbija U17 – Turska U17 68:87 (26:12, 10:23, 13:28, 19:24).

Reprezentacija Srbije u nastavku Svetskog prvenstva u Argentini igraće za plasman od 9. do 16. mesta, a neredni protivnik u meču koji je na programu u petak biće selekcija Novog Zelanda.

Krenuli su reprezentativci Srbije veoma čvrsto u odbrani, silno motivisani i maksimalno agresivni na svakom delu terena. Iz takvog pristupa došla je i tečna igra u napadu. Raspoloženi Đorđe Pažin postigao je 12 poena u prvoj četvrtini za ubedljivo vođstvo našeg mladog tima – 26:14. Skoro četiri minuta u nastavku susreta Klipini izabranici nisu uspeli da poentiraju, što je turski tim iskoristio da značajno smanji zaostatak – 28:23. Stao je naglo šut, bilo je sve više problema u organizaciji napada, tako da je do kraja poluvremena srpskim košarkašima ostao samo poen prednosti – 36:35.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Aleksandra Langovića, ali je selekcija Turske uzvratila serijom 9:0 i prvi put na meču došla do osetnije prednosti – 44:39. I dalje je malo toga fuinkcionisalo u napadu Srbije, a sve više je bilo propusta u odbrani. Rival je to znao da iskoristi i povede u 28. minutu sa 54:43. Utakmica je već tada bila praktično odlučena. Do kraja susreta naš mladi tim bezuspešno je pokušavao trojkama da dođe do preokreta, što su Turci koristili da još više uvećaju prednost i dođu do ubedljive pobede – 87:68.

SRBIJA U17: Musić 4, Pokuševski, Pavićević 2, Karapandžić 2, Pažin 17, Živanović, Vasić 9, Langović 18, Marković 3, Tanasković 11, Popović 2, Petrušev.

TURSKA U17: Iljasoglu 5, Girener, Kučuk 9, Kurtuldum 20, Isturk, Erdek 18, Sengin 22, Haltali 10, Sezgin 1, Antun 2, Ozkan, Bona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track