BOG POGLEDAO SRBE: Neverovatne stvari su se desile u finišu meča Nemačka - Izrael, a najveću korist imaju Đorđevićevi Orlovi! (VIDEO)
Foto: FIBA

Luda sreća uz Nemce

BOG POGLEDAO SRBE: Neverovatne stvari su se desile u finišu meča Nemačka - Izrael, a najveću korist imaju Đorđevićevi Orlovi! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Nemačke i Izraela odigrali su ludu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Nemačka je posle produžetaka u Lajpcigu slavila rezultatom 112:98, ali je finiš regularnog dela utakmice bio više nego dramatičan. I što je najbitnije, ide na vodenicu Srbije koja se nalazi u istoj kvalifikacionoj grupi.

Izrael, koji je glavni rival Srbije u borbi za odlazak na Mundobasket, imao je pobedu u džepu. Pri vođstvu 91:90 fauliran je Tomer Ginat, i to bukvalno u poslednjoj sekundi meča, odnosno četiri desetinke pre isteka vremena. Ginat je pogodio prvo slobodno bacanje za 92:90, a onda namerno promašio drugo kako bi isteklo vreme. Međutim, iskusni košarkaš nije uspeo da pogodi obruč već samo tablu, pa je selektor Nemačke Henrik Redl imao pravo da zatraži tajm-aut.

Upravo je tih 0.4 sekunde bilo dovoljno Nemcima da izjednače i uvedu meč u produžetak. Šruder je uspeo da uposli Klebera, koji je odbojkom izjednačio na 92:92. Nemci su u produžetku bili neumoljivi i uspeli da ubeleže ubedljiv trijumf.

Posle ovog kola Nemačka i Grčka imaju učinak 8-0 i praktično su već obezbedili plasman u naredni krug kvalifikacija. Srbija zauzima treću poziciju, poslednju koja vodi dalje, sa 5-3, a Izrael sada ima skor 3-5.

Kurir sport Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track