LJUDI, NIJE ŠALA: Bobi je najbolji u NBA!
Foto: Profimedia

SRBIN KIDA

LJUDI, NIJE ŠALA: Bobi je najbolji u NBA!

Košarka -

Boban Marjanović ubedljivo je najbolji košarkaš NBA lige! Ovo nije šala, već se radi o naprednoj statistici koju vode Amerikanci.

Statistička kategorija "za 36 minuta" kaže da je projektovani učinak srpskog gorostasa brutalan - 42 poena i 22 skoka.Tako je Bobi iza sebe ostavio takve zvezde kao što su Stef Kari, Lebron Džejms, Kevin Durant...

Centar L.A. Klipersa je u predsezoni odigrao pet utakmica, na kojima je prosečno igrao 10,2 minuta, a za to vreme je ubacivao ubacivao 15 poena uz 6,6 skokova. Analitičari su ovu statistiku ubacili u popularni segment "per 36", pa je Bobi izbio na prvo mesto liste. Naravno, u pitanju je pretpostavka jer je pitanje kako bi se srpski reprezentativac snašao da igra 36 minuta jer su prisutni mnogi faktori.

Marjanovićev saigrač iz Klipersa Marćin Gortat je impresioniran visokim Srbinom i uporedio ga sa legendarnim Džabarom. - Boban je nezaustavljiv. Iskreno, iznenađen sam koliko umeće poseduje, uzimajući u obzir njegovu visinu. Veoma je pametan, a samo zato što ljudi imaju tendeciju da ga pogledaju i da im bude smešan, ne znači da je tako kada je na terenu i morate da ga čuvate. To nije smešno, kad vam ja kažem. Protiv njega morate biti fokusirani jer ako niste, strpaće vam 20 poena i 12 skokova za osam minuta. To on i radi u svakom meču. Mislim se, bože, pa to je bolje od Karima Abdul-Džabara - rekao je Gortat.

Statistika "za 36 minuta" 1. Boban Marjanović 41,4p 2. Stef Kari 36,8 p, 3. Pol Džordž 36,3 p, 4. Klej Tompson 36,1 p 5. Kanis Adetokumpo 34,8 p

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track