ČETVRTI UZASTOPNI PORAZ PARTIZANA: Asvelova lekcija crno-belima usred punog Pionira! Grobari zbog debitanta Jankovića prekinuli utakmicu (KURIR TV)
Foto: Starsport©

evrokup

ČETVRTI UZASTOPNI PORAZ PARTIZANA: Asvelova lekcija crno-belima usred punog Pionira! Grobari zbog debitanta Jankovića prekinuli utakmicu (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partitzana nastavili su niz poraza u svim takmičenjima, pošto ih je u četvrtom kolu Evrokupa savladao francuski Asvel 89:78 (26:20, 21:18, 19:17, 22:24).

1 / 21 Foto: Starsport©

Tim trenera Nenada Čanka vezao je četvrti uzastopni poraz, treći u Evrokupu.

Za tim iz Humske je uz ovacije navijača, sa samo 24 sata treninga debitovao bivši centar Crvene zvezde Stefan Janković. On je u sedmom minutu prve četvrtine ušao na teren, a zatim je upisao i prve poene za crno-bele. Deset minuta kasnije njegova blokada je okarakterisana kao faul, što je razbesnelo Grobare, pa je duel u Beogradu na kratko bio prekinut. Navijači su tada naime, upaljačima i kovanicama zasule arbitre.

Partizan je sve vreme meča bio u zaostatku, a samo u trećem kvartalu se posle mini serije 8:0 i prilaska na 49:55 činilo da tim trenerra Čanka ima snage za preokret. Asvel je međutim do kraja treće četvrtine odbio taj napad. Slična situacija se ponovila i u poslednjem kvartalu, kada se Partizan borio, ali teško supevao da zaostatak spusti ispod sedam poena.

Partizan je u ovom porazu predvodio Džok Lendejl sa 12 poena, a po 11 su imali Vanja Marinković, Markus Pejdž, Aleksej Nikolić i novajlija Stefan Janković. U taboru pobedničkog tima istakao Čarls Kaudi sa 21 poenom.

Asvel posle četiri kola Evrokupa ima skoro 3-1, dok je Partizan ostvario samo jedan trijumf.

Četvrta četvrtina

40. minut 69:83 - Kraj utakmice

38. minut 66:80 - Asvel je sve bliže pobedi

34. minut 61:71 - Partizanov zaostatak se kreće od sedam do deset poena. Janković u ovom delu meča igra odlično. Upisao je 7 od devet poena do sada

31. minut 57:57 - Trojka Jankovića

Četvrta četvrtina

30. minut 54:67 - Asvel je odbio napad i sada ima najveću prednost do sada

29. minut 50:60 - Taman kada se učini da će Partizan stići Francuze usledi serija promašaja. Marinković je pogodio jedno bacanje, a Gagić je u narednom napadu promašio

24. minut 47:55 - Marinković je pogodio trojku kojom je Partizan posle serije 8:0 smanjio zaostatak na osam poena

23. minut 39:55 - Asvel ne daje Partizanu šansu da se vrati u meč, pa Čanak mora da reaguje minutom odmora

foto: Starsport©

Treća ćetvrtina

foto: Starsport©

20. minut 37:48 - Uz dva skoka i jednom ukradenu loptu više, Asvel je mnogo bolje šutirao od Partizana, te posle dva kvartala ima dvocifrenu prednost

18. minut 33:42 - Jankoviću je svirana treća lična greška. Grobari su poludeli, bacaju predmete na parket, jer je utisak da je blokada bila čista. Utakmica je na kratko prekinuta

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

18. minut 33:42 - Trojka Lendejla

17. minut 30:42 - Partizan imam mnogo problema u odbrani

12. minut 22:31 - Prednost Asvela raste, pa trener Ćanak morta da zatraži minut odmora

Grobari obeležavaju sedam godina od smrti Ivana Perovića

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Druga četvrtina

10. minut 20:26 - Partizan je sve vreme u malom minusu

9. minut 17:21 - Janković upisao prve poene u dresu Partizana

7. minut 11:15 - Stefan Janković beleži prve minute u dresu Partizana

foto: Starsport©

6. minut 11:15 - Asvel je boljim šutem stekao prednost na satartu meča

2. minut 2:4 - Lendejl postiže prve poene za Partizan

Prva četvrtina

Bez Zagorca

U timu Partizana kao ni protiv Krke neće biti povređenog Rasdeta Zagorca. Stefan Janković je u 12. košarkaša za ovaj meč

Nakon prva tri kola grupe C, Partizan ima jednu pobedu i dva poraza, dok Asvel, čiji je vlasnik Toni Parker, ima učinak od dve pobede i jednog poraza.

"Ova utakmica je veoma važna za obe ekipe jer može puno toga da donese po pitanju plasmana u narednu fazu Evrokupa. Asvel je tim koji se zbog spleta okolnosti našao u šestom šeširu, inače spada među kvalitetnije ekipe u ovom takmičenju. Fizički su jaki, imaju puno iskusnih igrača koji mogu da naprave razliku. Dobar rezultat bi nam višestruko značio i daćemo sve od sebe da do njega i dođemo", izjavio je trener Partizana Nenad Čanak.

foto: Starsport©

Kapiten crno-belih, Novica Veličković, veruje u pobedu.

"Svesni smo kvaliteta protivnika i toga šta je potrebno da uradimo ukoliko mislimo da ih savladamo. Verujem da smo u stanju da ponovimo neke od dobrih igara iz ove sezone i da pred našim navijačima zabeležimo važnu pobedu", istakao je Veličković.

Partizan je, praktično 24 časa pred duel sa Asvelom, dobio pojačanje u vidu Stefana Jankovića. On je rekao da je spreman za utakmicu, ali kako pet meseci nije odigrao takmičarski meč, pitanje je koliko će minuta dobiti od trenera Nenada Čanka.

foto: KK Partizan

Utakmica Partizan – Asvel igra se u hali "Aleksandar Nikolić" od 19 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track