BRUTALNA TUČA KOŠARKAŠA U LAKTAŠIMA: Marinković nosio crno-bele do pobede! Partizan savladao Igokeu i prekinuo seriju poraza (VIDEO)
Foto: Beta

aba liga

BRUTALNA TUČA KOŠARKAŠA U LAKTAŠIMA: Marinković nosio crno-bele do pobede! Partizan savladao Igokeu i prekinuo seriju poraza (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu (97:84) u 10. kolu regionalne ABA lige, a meč je obeležila tuča Save Lešića i Bandže Sija u poslednjoj četvrtini, posle čega su oba igrača isključena.

Posebno raspoložen u dresu Partizana bio je Vanja Marinković koji je meč završio sa čak 28 poena (7/9 iz igre, trojke 6/8). Pored Marinkovića, u pobedničkom sastavu bili su raspoloženi i Džok Lendejl sa 17 poena i devet skokova i Zagorac sa 15.

Kod Igokee je briljirao Adamović sa 19 poena i devet asistencija, Vilijams je postigao 18, Zubčić 14, dok je Sava Lešić ubacio 13 uz osam skokova.

Ekipa trenera Andree Trinkijerija prekinula je niz poraza i ostvarila je veoma važan trijumf na gostovanju u Laktašima.

Prva četvrtina

Partizan je meč počeo sa dve trojke. Potom je Marinković pogodio u kontri, a Lendejl iz reketa, za vođstvo od 10:0. Grobnari skandiraju ime Ratka Mladića. Gosti su u prvih pet minuta ubacili četiri trojke.

Filip Adamović vodi Igokeu ka povratku u meč. Ubacio je 8 poena, ima 4 asistencije. Domaći su u seriji, pa je Trinkijeri zatražio minut odmora. Partizan je nakon toga uspeo da napravio novu prednost i poenima Gagića završi prvu deonicu.

Druga četvrtina

Druga deonica se nastavila serijom Partizana i dobrim potezima Radeta Zagorca, koji i dlje zbog povrede i operacije nosa igra sa zaštitnom maskom.

Partizan rutinski održava stečenu zalihu koja se kreće od 8 do 14 poena. Igokea osim Adamoviča i Lešića nema raspoloženog poentera. Kada su domaći uspeli da prepolove zaostatak, Trinkijeri je opet zatražio minut odmora.

Partizan je solidno šutirao, ali su mu problem predstavljle greške u poslednja dva- tri minuta i izgubljene lopte, kojih je bilo čak devet. Zato je posle dvadeset minuta bilo 47:44.

Treća četvrtina

Počelo je trojkom Marinkovića. Kapiten Partizana sada ima 3 trojke iz isto toliko pokušaja, a Partizan opet osam poena prednosrti 58:50. Na to je sa druge strane za tri opoena pogodio Zupčić 58:53, za Partizan.

Igokea je na krilima Adamovića uspela da smanji zaostatak i priđe na 59:58 polovinom trećeg kvartala. Od tada se prednost Partizana kreće od 3 do pet poena.

Vanja Marinković je sa dve vezane trojke odbio napad Igokee. Kapiten Partizana ih je do sada ubacio pet, ap su crno-beli na isteku treće deonice vodili 75:65.

Ćetvrta četvrtina

Sedam minuta pre kraja partizan je u prednosti, a izvbile su i prve varnice. Na centru su se tokom prekida i odlaska na minut odmora pokoškali Sava Lešić i Bandža Si. Oba igrača su isključena od kraja meča.

Partizan je posle toga rutinski održavao stečenu prednost, ostvario vrednu pobedu i prekinuo niz poraza.

Tok meča

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri kaže da je za potrebno da njegov tim uloži sav napor kako bi došao do pobede.

"Očekuje nas veoma nezgodan protivnik, ekipa koja ima puno talenta i koja u poslednje vreme postiže preko 100 poena po utakmici. Pojačali su se sa nekoliko iskusnih igrača, opasni su i sa spoljnih i sa unutrašnjih pozicija, ali mi moramo da gledamo sebe i sopstvene snage da upotrebimo za dobar rezultat", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

foto: ABA Liga

Italijanski stručnjak očekuje tešku utakmicu sa puno borbe na obe strane terena.

"Da bismo igrali kako želimo moramo u svakom trenutku da uložimo svu energiju koju imamo", istakao je trener Partizana.

Kapiten Partizana Novica Veličković ističe da je i ova utakmica u Laktašima od velikog značaja.

foto: Dado Đilas

"Igokea se dobro pojačala, podigla formu i želi da u tom ritmu nastavi i posle pauze. Mi moramo da odigramo čvrsto i pametno kako bismo uveli utakmicu u ritam koji nama odgovara. Podrška sa tribina u Laktašima nam je uvek davala neku dodatnu snagu, a verujem da će zbog važnosti utakmice broj naših navijača u hali biti još veći", zaključio je Veličković.

Utakmica između Igokee i Partizana igra se od 17 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track