OVAJ KLINAC NIJE IMAO DILEMU: Srbija ispred grčkog pasoša (VIDEO)
Foto: Kss.rs

Obećava

OVAJ KLINAC NIJE IMAO DILEMU: Srbija ispred grčkog pasoša (VIDEO)

Košarka -

Talentovani Aleksej Pokuševski, član Olimpijakosa, što pre želi da zaigra za "orlove"

Jedan od najvećih košarkaških talenata, 17-godišnji Aleksej Pokuševski, učestvovaće od 15. do 17. februara u Šarlotu na zajedničkom FIBA i NBA kampu "Košarka bez granica", a do svog prvog odlaska preko Bare 211 cm visoki ol-raund igrač Olimpijakosa pokušaće da se što više približi debiju u prvoj ekipi trenera Dejvida Blata.

Letos je debitovao u dresu kadetske reprezentacije Srbije, iako su Grci pokušavali da iskoriste svoj uticaj i privole ga da igra za njihove selekcije.

foto: Printscreen

- Imao sam želju da što pre obučem dres Srbije i osetim kako je to predstavljati svoju zemlju. Bilo je to veliko iskustvo u svakom slučaju i nešto sasvim drugačije u odnosu na klub - rekao je Pokuševski za sajt Serbija hup.

Tokom prošlog leta pripremao se uz asove Olimpijakosa na poziv trenera Blata.

- Posle reprezentacije nastavio sam sa individualnim radom u Beogradu da bih dočekao spreman pripreme Olimpijakosa, gde sam došao na zahtev novog trenera Blata. Fenomenalan je osećaj kada si na terenu sa Spanulisom i Printezisom. Sa Spanulisom u ekipi je pritisak veći, dok je sa Printezisom igra opuštenija. Naravno, najviše pričam s Milutinovom, jer smo obojica Novosađani.

Srpska košarka je u jednom periodu svog postojanja gradila svoje najveće uspehe na krilima mladih igrača koji su rano napustili zemlju želeći da karijeru grade u Grčkoj. U PAOK su kao kadeti Crvene zvezde došli Predrag Stojaković i Milan Reljić, u Aris je otišao Srđan Jovanović, Dragan Tarlać je igrao za Olimpijakos, Marko Jarić i Milan Gurović su bili u Peristeriju... Svi su imali grčke pasoše!

Znače mi pohvale Grega Popovića

Tokom NBA kampa u Beogradu prošlog avgusta, Pokuševski se predstavio velikom Gregu Popoviću: - Utisci su fenomenalni, bilo je to izuzetno kvalitetno provedeno vreme s odličnim saigračima i vrhunskim trenerima. Mnogo sam srećan što sam bio teo toga. Posebno bih izdvojio rad s Gregom Popovićem, njegove sugestije i pohvale mi mnogo znače.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track