evrokup

ZVEZDI BAŠ NE PRIJA ŠPANIJA: Borbeni crveno-beli doživeli drugi poraz u TOP 16! Valensija ipak prejaka (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaški Crvene zvezde poraženi su kao gosti od Valensije (92:76) u meču trećeg kola Top 16 faze Evrokupa.

Valensija na polovini takmičenja u grupi G ima maksimalan učinak, dok je Zvezda na skoru od jedne pobede i dva poraza, a u drugom delu je čeka gostovanje Limožu i utakmice u Beogradu sa Valensijom i Unikahom.

Tim trenera Milana Tomića, koji je igrao bez povređenih Lazića i Kešelja, bolje je počeo meč, poveo 6:0, a zatim u igri koš za koš, uspeo da prvi kvartal reši u svoju korist 23:21. U drugoj deonici šampion Srbije nije četiri minuta ubacio poen, što je Valensija iskoristila da stekne prednost koju do kraja meča nije ispuštala.

Zvezda je uspela da priđe na 51:52, tada je imala i dva napada za preokret. Umesto toga desila se serija domaćih od 7:0, koja je bila početak Zvezdinog kraja u ovom meču.

Bojan Dubljević sa 14 poena i Vil Tomas sa 13 predvodili su domaće. Met Tomas je zabeležio 11, a Sem Van Rosom i Žoan Sastre po 10 koševa.

Džo Regland je sa 21 poenom i tri asistencije bio najzapaženiji kod Zvezde, a dvocifren učinak imao je i Bili Beron, koji je ubacio 11 poena. Filip Čović, Mohamed Faje i Stratos Perperoglu su dodali po devet.

.

Četvrta četvrtina

40. minut 76:92 - Kraj utakmice

38. minut 74:90 - Valensija pogađa iz svih pozicija

35. minut 68:78 - Na obe strane se igra bez odbrane

33. minut 61:74 - Zvezda je u ponoru, posle kucanja Dubljevića

Četvrta četvrtina

30. minut 57:67 - Igra Zvezde u odbrani se raspala u trećem periodu, pa tim trenerra Tomića ulazi u poslednji kvartal sa minus 10

27. minut 52:60 - Zvezda je prišla na 51:52, imala napad za vođstvo, ali je Valensija potom ubrzala i iz kontranapada napravila seriju 7:0

25. minut 48:51 - Serija trojki na obe strane

22. minut 40:46 - Trojka Fajea

21. minut 37:44 - Dubljević je pogodio prve poene u nastavku

Treća četvrtina

20. minut 37:42 - Zvezda je dobro krenula, ali je Valensija od sredine prve četvrtine uspostavila ravnotežu, a zatim iskoristila četiri minuta igre u drugom kvartalu u kom Zvezda nije poentirala da stekne prednost

19. minut 33:40 - Valensija u brzoj igri drži prednost od pet do osam poena

15. minut 27:33 - Radanov je pogodio dva bacanja, a potom i koš iz igre

14. minut 23:28 - Zvezda je četiri minuta bez poena

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

Druga četvrtina

10. minut 23:21 - Perperoglu je odigrao dobrih 10 minuta ima već sedam poena, pogodio je poslednju trojku u prvoj deonici

9. minut 19:19 - Igra se poen po poen

6. minut 10:11 - Valensija je došla do daha i preokrenula rezultata

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

3. minut 6:0 - Dobar početak Zvezde. Odbrana pruža priliku za bržu igru

Prva četvrtina

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

Crveno-beli su posle pobede nad Limožom na startu druge faze (83:71), u prošlom kolu, takođe u Španiji, poraženi od Unikahe iz Malage (79:74).

Meč sa ove sezone odličnom Valensijom igra se u akustičnoj "Fonteti" i može bitno uticati na plasman obe ekipe. Zvezda bie ventualnim "brejkom" došla u vrlo dobru poziciju (2-1 uz još dva meča "kod kuće", dok bi Valensija novim trijumfom otišla na skor 3-0 i praktično već obezbedila mesto u plej-ofu.

'"Još jedna španska ekipa koja je sastavljena od evroligaških igrača koji su dugo godina igrali u Evroligi. Imaju iskustvo i znaju kako da igraju utakmice u Top 16 fazi. To je izazov za nas da odigramo bolje nego što smo odigrali u Malagi. Uspeh na utakmici u Valensiji je koncentracija 40 minuta jer ne smemo da imamo padova ni u odbrani ni u napadu'', rekao je Tomić.

Zanimljivo je da je Zvezda slavila na dve prethodna gostovanja u Valensiji, koja su odigrana u okviru Evrolige, od kojih je jedan bio za plasman u Top16 fazu eltinog takmičenja.

U sastavu srpskog tima neće biti Branka Lazića i Marka Kešelja, dok je nastup Filipa Čovića, Bilija Berona i Majka Cirbesa neizvestan.

Meč u Valensiji počinje u 20.45.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track