KALINIĆ JE ZBOG IZJAVE O KOSOVU NAVUKAO GNEV SRBA! Evo šta o tome misli legendarni Duško Vujošević!
Foto: Ana Paunković/AP

Dule otvoreno o stavu srpskog košarkaša

KALINIĆ JE ZBOG IZJAVE O KOSOVU NAVUKAO GNEV SRBA! Evo šta o tome misli legendarni Duško Vujošević!

Košarka -

Proslavljeni košarkaški trener, Duško Vujošević, stao je u odbranu srpskog reprezentativca Nikole Kalinića, koji je nedavno prošao "kao bos po trnju" kada je otvoreno rekao da smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

Vujošević smatra da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje.

"Smatram da tu svako ima pravo na svoje mišljenje. Tema je jako bitna, pogotovo što to treba sagledavati u kontekstu što se često puta nečiji privatni interesi plasiraju kao državni interesi. Da neko svoja obećanja ili predobećanja s kojima je došao na vlast mora da ispuni, pa to pakuje kao da je to svima nama interes. Tema je delikatna i teška i ne treba se lako mešati, ali smatram da javne ličnosti treba da iznose svoje mišljenje o toj temi i da ne treba da snose posledice bez obzira na to kakvo je to mišljenje i hajka na Kalinića koji je dao neutralnu ocenu da sporno pitanje Kosova treba privoditi kraju nema ni logike ni osnova", rekao je Vujošević za Blic.

Košarkaški stručnjak smatra da hajka na srpskog košarkaša nema nikakvog smisla.

"On se dečko bavi sportom i sigurno nije veliki stručnjak za državna pitanja i geostrategiju, međutim, u okviru nekih svojih interesovanja on je izneo mišljenje i ne vidim razlog da se pravi hajka. I sad se sećam kakva je hajka napravljena na Novaka Đokovića u momentu kada je rekao da navija za reprezentaciju Hrvatske jer su oni navijali za njega na Vimbldonu. Glupo je stavljati u toploga zeca čoveka koji je pošteno i jasno izneo svoje mišljenje o nečemu", rekao je Dule.

Podsetimo, velika bura podigla se u srpskoj javnosti kada je Kalinić u jednom intervjuu izneo svoje mišljenje o Kosovu.

"Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Kosovski boj je bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije naša teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta" rekao je Kalinić.

Kurir sport/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track