BOMBA KOJA BI POTRESLA EVROPU Olimpijakos hoće protiv Zvezde i Partizana: Atinski crveno-beli bi u ABA ligu! Grke ipak koči jedna PREPREKA (VIDEO)
Foto: AP

čeka se rasplet

BOMBA KOJA BI POTRESLA EVROPU Olimpijakos hoće protiv Zvezde i Partizana: Atinski crveno-beli bi u ABA ligu! Grke ipak koči jedna PREPREKA (VIDEO)

Košarka -


Duel Panatinaikosa i Olimpšijakosa u polufinalu košarkaškog Kupa završen je posle samo 20 minuta, pošto su nezadovoljni suđenjem crveno-beli na poluvremenu napustili teren i dvoranu, a grčki mediji prenose informacije po kojima su Pirejci rešeni da zaigraju ABA ligu zajedno sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Budućnošću, Cedevitom, Cibonom...

Najpre je bila priča da Pirejci neće više da igraju protiv Panatinaikosa bez inostranih sudija, a sada je čak došlo do informacija da Olimpijakos želi da zaigra regionalnu ABA ligu. Klub iz Pireja ne bi ugrozio mesto koje pripada najboljem timu ABA lige u Evroligi jer ima licencu za nastup u elitnom takmičenju.

foto: Printscreen / Gazzeta.gr

Nema sumnje da bi Olimpijakos znatno podigao kvalitet takmičenja, a Crvena zvezda, Partizan, Budućnost i Cedevita bi dobili ozbiljnog takmaca. Dovoljno je samo pomenuti imena poput Vasilisa Spanulisa, Jorgosa Printezisa, Janisa Papaniloaua i Nikole Milutinova.

Ono što može zaustaviti čitavu priču, jeste pravilo Evrolige, po kom je klub obaezan da igra nacionalno prvenstvo zemlje koju predstavlja. Izuzetak je po pravilu 5.3 Evrolige moguć samo ako Izvršni odbor Borda Evrolige ne odluči da napravi izuzetak.

foto: Printscreen / Gazzeta.gr

Olimpijakos ne bi bio prvi tim koji bi zaigrao u ABA ligi. Pre neja su u regionalno nadmetanje timova sa prostora bivše Jugoslavije ulazili češki Nirmburg, mađarski Solnok i izraelski Makabi koji je tada takođe igrao Evroligu.

Razlika u odnosu na priču sa Olimpijakosom je u tome što je Makabi igrao i prvenstvo Izraela, dok Olimpijakos razmatra izlazak iz grčke lige.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track