SVAKI PUT GLEDAMO U PASULJ KO ĆE DA IGRA ZA SRBIJU: Đorđević posle šoka u Talinu govorio o mukama oko sastava i Izraelcima (VIDEO)
Foto: Beta

Reakcija

SVAKI PUT GLEDAMO U PASULJ KO ĆE DA IGRA ZA SRBIJU: Đorđević posle šoka u Talinu govorio o mukama oko sastava i Izraelcima (VIDEO)

Košarka -

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević bio je razočaran posle poraza od Estonije (71:70) u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket i sada će put Kine, samo ukoliko u nedelju od 16 časova savlada Izrael.

Đorđević je posle šoka u Talinu istakao da ovaj sistem takmičenja timu Srbije stvara mnogo problema.

- Oseća se poraz, izgarali smo, košarka je igra automatizma, uvek pameti, nekad i sreće. Imali smo izgubljene lopte koje nisu smele da se dogode. Morali smo da guramo na niski post loptu, Raduljica je prerano ušao u problem sa faulovima. Bilo je i brzih šuteva gde smo mislili da će vredeti pet poena. Dobra pop igra Estonaca, brzi su i atletski spremni momci, vertikalnošću su dobijali - rekao je Đorđević, uz jedan detalj koji se nije dobro ispratio posle pripreme i skautinga.

- Imali su 13 ofanzivnih skokova, štetu su nam naneli oni u prvom poluvremenu. To je bio ključ i to nam je na tabli stajalo dva dana. Jako tvrda utakmica, rekao bih prljava fizički, ali znali smo šta nas čeka. Mladi su, hrabri, igraju dugo u istom sastavu, a mi svaki put gledamo u pasulj, ko može, ko je povređen, kome dozvoljava klub... To nas uvek vraća unazad. Meč sa Izraelom je najbitniji, dešavalo se u prošlosti da meč odlučuje o putu na Svetsko prvenstvo.

Đorđević podvlači da je košarka nekada igra sreće.

- Znamo šta nam je činiti, čeka nas tvrd meč, Izrael se diže, imaju kvalitetne igrače, treba da se smirimo, da analiziramo meč i da vidimo ko će se pridružiti od evroligaša koji su igrali mečeve danas. Micić se povredio protiv Fenera, ima otok, ne znamo da li će ga pustiti. Jović je povređen, Lučić i Milutinov bi trebalo da se pridruže.

Reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević je kazao:

– Teška utakmica, kakvu smo očekivali… Dali smo sve od sebe, teško je bilo ispuniti sve zamisli. Pravili smo neke greške u odbrani, izgubili neke bitne lopte, nismo zagrađivali… Jurili smo na kraju da se vratimo u meč, ali nismo imali sreće. Znamo šta nas očekuje protiv Izraela u nedelju, apsolutno smo spremni da damo maksimum. Treba nam podrška navijača, biće puna dvorana… Kvalitetnija smo ekipa i daćemo sve od sebe da pobedimo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track