SRBIN ISPISAO ISTORIJU VELIKOG OLIMPIJAKOSA! Dame i gospodo, zapamtite ovo ime - Aleksej Pokuševski!
Foto: Printscreen

veče koje će pamtiti

SRBIN ISPISAO ISTORIJU VELIKOG OLIMPIJAKOSA! Dame i gospodo, zapamtite ovo ime - Aleksej Pokuševski!

Košarka -

Supertalentovani srpski košarkaš Aleksej Pokuševski debitovao je Evroligi!

Pokuševski je tako postao najmlađi igrač u istoriji Olimpijakosa koji je zaigrao u najelitnijem evropskom takmičenju. Mladi košarkaš ima samo 17 godina i 83 dana. Zanimljivo, najmlađi debitant pre Srbina bio je legendarni Jorgos Printezis koji je za crveno-bele iz Atine debitovao sa 17 godina i 229 dana.

Trener Olimpijakosa Dejvid Blat iskoristio je veliko vođstvo svog tima protiv Bajerna da pruži priliku kadetskom reprezentativcu naše zemlje. Blat je ubacio Pokuševskog 51 sekund pre kraja meča, a mladi košarkaš je na veliko oduševljenje saigrača uspeo i da se upiše, pogodio je jedno slobodno bacanje. Imao je i dva skoka i jednu asistenciju na meču.

?⚪?⚪ #olympiacos #blessed

A post shared by OLY (@pokusevski_aleksej) on

Pokuševski nije registrovan za nastup u grčkoj ligi jer je stranac, a Olimpijakos ne može da priušti sebi da mu da jedno od šest dozvoljenih mesta.

Ozbiljno se zakuvalo u Evroligi pred kraj ligaškog dela, a večeras (20.00) u Atini se igra jedan od najvažnijih duela za plasman u četvrtfinale. Panatinaikos dočekuje Baskoniju, a kvota da će Zeleni pobediti sa više od 8,5 poena razlike je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Panatinaikos - Baskonija.

Nedavno, juniori Olimpijakosa gostovali su u Beogradu na juniorskom turniru Evrolige, a Pokuševski je privukao posebnu pažnju. Bio je najbolji među Pirejcima u dvorani u Železniku. Na kraju turnira, on je uvršten i u idealnu petorku, što se i moglo očekivati nakon što je pre mesec dana bio pozvan i na FIBA-NBA kamp "Košarka bez granica", održan u Šarlotu za vreme Ol-stara.

Mnogi smatraju da j pred mladim Srbinom blistava budućnost.

Olimpijakos pregazio Bajern

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su u Atini Bajern sa 89:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21), u utakmici 27. kola Evrolige.

Grčki tim predvodili su Zek Ledej sa 23 poena i srpski košarkaš Nikola Milutinov sa 20 poena i pet skokova. Brajante Veber postigao je 12 poena, uz osam skokova i četiri asistencije, a Jorgos Printezis 11 poena, uz pet skokova i tri asistencije. Najdžel Vilijams Gos postigao je šest poena, a Kostas Papanikolau pet poena, 10 skokova i šest asistencija.

U ekipi Bajerna najefikasniji je bio Peteri Koponen sa 15 poena, Devin Buker postigao je 13, a Nihad Djedović 10 poena. Vladimir Lučić dodao je šest poena, Nemanja Dangubić dva, a Stefan Jović jedan poen.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track