VREĐAJU PARTIZAN GDE GOD STIGNU! Predsednik crno-belih tvrdi da se protiv njegovog kluba vodi SPECIJALNI RAT
Foto: Zorana Jevtić

ABA usijanje

VREĐAJU PARTIZAN GDE GOD STIGNU! Predsednik crno-belih tvrdi da se protiv njegovog kluba vodi SPECIJALNI RAT

Košarka -

Danima i nedeljama se vršio pritisak na sudije, ligu, KSS, omalovažavani smo preko mnogih TV stanica, portala i drugih medija, kaže prvi čovek kluba iz Humske

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović posle poraza od Crvene zvezde u polufinala ABA lige (101:106) oštro je poručio da se protiv crno-belih vodi specijalni rat.

Mijailović je istakao da klub iz Humske pokušava da uvede gospodske manire u srpsku košarku, ali da su konstantni pokušaji da se, kako se izrazio, Partizan uvuče u blato.

- Danima i nedeljama se vršio pritisak na sudije, ligu, savez, omalovažavao Partizan preko mnogih TV stanica, portala i drugih medija. Pozivani su urednici, zakazivana su gostovanja i pravljene specijalne emisije, kao i naručeni intervjui. Sinhronizovano je pripreman teren. Slušali smo i slušamo moralisanje onih koji javno vređaju našeg trenera, koji ničim to nije zaslužio, a što ne rade ni protivnički navijači - rekao je Ostoja Mijailović za klupski sajt i nastavio:

- Isti oni koji dele lekcije drugima, ne samo da prećutkuju i propuštaju da osude vređanje naših igrača i njihovih porodica, već uz podršku voditelja i urednika otvoreno vređaju po jutarnjim programima sa nacionalnom frekvencijom sve navijače Partizana. Isti ti se upiru iz sve snage da Partizan predstave kao državni projekat broj jedan, kako bi javnosti objasnili da menadžment našeg kluba ne radi ništa, dok u isto vreme, drugi klub na nedeljnom nivou dodaje u svoj sponzorski pul po jednog sponzora.

Mijailović je konstatovao i da stvari u regionu funkcionišu drugačije od onoga kako je on zamislio:

- Da li smo pogrešili što smo se zalagali za manire suzdržavanja od repliciranja? Izgleda da to u regionu ne prolazi. Izgleda da moramo u blato u koje nas pojedini uporno uvlače, jer drugačije očigledno ne mogu da funkcionišu.

O suđenju: Da li Belošević pod pritiskom svira nesportske?

- Da li je zbog svega nabrojanog, prozivki i pritisaka, Ilija Belošević onako presuđivao "namerne" Partizanu, a u Nišu iste preinačio kolegi u poslednjoj sekundi, nakon gledanja snimka? Da li je zbog pritisaka u subotu tri puta donosio odluke sa kojima se nisu slagala ostala dvojica arbitara, ignorišući njihov stav? Da li je imao isti kriterijum pri dosudivanju cak četiri "namerne" igračima Partizana, ne svirajući ni jednu nad njima? Želimo da verujemo da nije - ističe Mijailović.

Dupli aršini za navijače: Mi njih puštamo, a oni nas izbacuju

Mijailović konstatuje da su navijači Partizana gledali utakmice na svim gostovanjima, ali da to nisu mogli da urade u Železniku, kao ni u subotu u Pioniru.

- Iz Pionira su tih dvadesetak mirnih simpatizera, uprkos ulaznicama koje su posedovali, izbacili uz izvinjenje policajaca da moraju da ispoštuju volju organizatora. Podsetiću da je Partizan obezbedio nesmetano gledanje prvog ovosezonskog derbija za stotinak simpatizera Zvezde u parteru B.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track