CILJ - IZVUĆI ŽIVU GLAVU: Četvrti meč finala ABA lige između Budućnosti i Zvezde (19.00) igraće se u senci atmosfere linča
Foto: Starsport©

Nema veze sa sportom

CILJ - IZVUĆI ŽIVU GLAVU: Četvrti meč finala ABA lige između Budućnosti i Zvezde (19.00) igraće se u senci atmosfere linča

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde večeras (19.00) imaju drugu meč loptu protiv Budućnosti, a u Morači se opet pravi ratni ambijent u kojem je uspeh ostati nepovređen

Iz Podgorice za Kurir - Miloš Bjelinić

Borba za Evroligu - IV čin! Crvena zvezda i Budućnost igraju večeras (19.00) u Podgorici četvrti meč finala ABA lige. Srpski tim vodi sa 2:1 i ima drugu meč loptu za titulu.

Posle skandaloznih scena u trećoj utakmici svima u taboru beogradskog kluba postalo je jasno da malo čemu mogu da se nadaju u prestonici Crne Gore. Nezapamćena atmosfera linča koja je priređena košarkašima crveno-belih nije zabeležena u bližoj istoriji sporta u ovom regionu. Navijači su ulazili na parket posle svakog koša ili sudijske odluke?! I to nekolicina njih... Igrači i delegacija Zvezde su gađani šrafcigerima, upaljačima, flašama vode, petardama... Ukratko - svim i svačim. Pljuvanje da ne pominjemo, to je bila još i najblaža varijanta.

- Stvarno ne znam šta posle svega ovoga mogu da očekujem u četvrtoj utakmici - rekao nam je Saša Vlaisavljević, član uprave Zvezde, koji je uz Branislava Baćevića najgore prošao (pogođen u glavu, posečen po ruci i ispljuvan).

Scena u kojoj se ekipa iz prvog reda (počasna mesta na metar od parketa) zaleće i ulazi na teren kako bi pljuvala Zvezdine igrače i trenera nije zabeležena na košarkaškim mečevima. Polivanje vodom i bolesne psovke bili su blaža varijanta.

Prsten za Zvezdu ili majstorica? Večeras (19.00) će pasti odluka u uzavreloj atmosferi u Morači. Kvota da će Budućnost poravnati na 2:2 u seriji je 1,70, a na pobedu Zvezde 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Budućnost - Crvena zvezda.

Veliki deo zasluga za sve navedeno ide na račun Jasmina Repeše, licemera u odelu košarkaškog trenera. Hrvatski stručnjak indirektno je pozvao na linč nad igračima Zvezde u Podgorici svojim izjavama posle meča u Beogradu. Da je uspeo u svojoj nameri, videlo se posle meča, kada je hvalio atmosferu u dvorani.

Crvena zvezda i večeras će biti bez dva možda i glavna igrača - Reglanda i Perperoglua. Postoji šansa da bar jedan od njih bude spreman za, čini se, sve izvesniji peti meč (22. april).

Javor ponovo sudi Pošteni Srbin!

Srpski arbitar kojem je upao vruć krompir da deli pravdu na trećem meču svoj posao je odradio maksimalno pošteno! Marko Juras sudio je bez greške... Time je pokazao sudiji Milošu Koljenšiću iz Crne Gore kako bi trebalo da izgleda kada arbitar sudi klubu iz svoje zemlje. Dobro je poznato šta je Koljenšić radio u Beogradu. Pravdu na četvrtoj utakmici deliće Damir Javor i Sašo Petek iz Slovenije, kao i Uroš Nikolić iz Srbije.

Zakasnela reakcija Potpuni cirkus

Kad se posle jednog koša Budućnosti na terenu našlo bar 20 navijača, sudija Hordov je zapretio pražnjenjem dvorane?! To se, naravno, desilo nekoliko minuta pre kraja meča, kada je pobednik već bio poznat. Do tada se Hrvat pravio da ništa ne vidi. Stotine predmeta je izgleda bilo malo da se publika upozori na ponašanje. Primera radi, u Beogradu su sudije izbacile ljude iz prvog reda koji su ih vređali! Šta li bi bilo da je tek neko ušao na teren...

Skener Kurira / Atmosfera u Morači Urinom polivali igrače Zvezde

* navijačima dozvoljeno da uleću na teren * udara se klupa sa igračima Zvezde * polivaju se igrači Zvezde, čak i urinom * gađaju se svim i svačim (stotine predmeta na parketu) * pljuju se igrači Zvezde kad ulaze ili izlaze na paket * "navijači" iz prvog reda se zaleću ka igačima Zvezde na parketu * "navijač" prilazi i pljuje Milana Tomića * igrači Zvezde prekidaju zagrevanje da bi prestali da ih gađaju * "navijači" se zaleću ka klupi Zvezde u nameri da ih linčuju * "navijači" zabranjuju klincima da vraćaju lopte igračima Zvezde prilikom zagrevanja

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track