PODGORIČANI NE ODUSTAJU! Novo saopštenje Budućnosti: Poništite finale, obavestićemo Evroligu!
Foto: Starsport©

hit

PODGORIČANI NE ODUSTAJU! Novo saopštenje Budućnosti: Poništite finale, obavestićemo Evroligu!

Košarka -

Čelnici podgoričke Budućnosti izdali su još jedno saopštenje u kojem od vodećih ljudi ABA lige zahtevaju da se poništi finalna serija sa Crvenom zvezdom.

Podgoričani poručuju da su o svim događajima koji su se dešavali tokom majstorice dužni da obaveste i Evroligu.

"Snimci pre početka i tokom poslednje finalne utakmice plej-ofa ABA lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost VOLI, nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahtevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.

Dodatno, biće upućen zahtev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK Crvena zvezda MTS na poslednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK Budućnost VOLI. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbednosti.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu.

Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA liga kao regionalno takmičenje sačuva i da ponovo bude primer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige", stoji u saopštenju Budućnosti.

Finalna serija ABA lige zavšena je pobedom Crvene zvezde sa 3:2 u seriji, a Beograđani su u odlučujućoj utakmici slavili rezultatom 97:54.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track