SUDIJE ODLUČILE DA JE ZVEZDA ŠAMPION: Arbitri prevideli očigledne korake Berona! Nemoguće je poništiti utakmicu (KURIR TV)
Foto: Starsport©

odlučeno

SUDIJE ODLUČILE DA JE ZVEZDA ŠAMPION: Arbitri prevideli očigledne korake Berona! Nemoguće je poništiti utakmicu (KURIR TV)

Košarka -

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon odlučio je se odbije žalba Partizana na ishod četvrte utakmice finala, u kojoj je Crvena zvezda slavila košem Bilija Berona, kojem su prethodila četiri koraka koje je Amerikanac napravio bez vođenja, a pre nego je položio loptu u koš za konačnih 76:75 i trijumf Zvezde u seriji sa 3:1

U odluci Deleona, piše:

- U vezi sa žalbom КК PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora КLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi:

„Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“ I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba КК Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije Ilija Belošević, Uroš Obrknežević i Uroš Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja. Кazna se prenosi u sledeću sezonu".

Takođe, Partizan je kažnjen sa 102.000 dinara, jer su na teren bačeni tvrdi predmerti, a paljene su i baklje. To se kako piše, ponavlja četvrti put.

Košarkaš Crvene zvezde Mohamed Faje i kapiten Partizana Novica Veličković uplatiće u kasu Lige po 12.000 dinara, zbog dosuđene dve tehničke greške.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track