MIJAILOVIĆ RASPAMETIO GROBARE: Andrea Trinkijeri ostaje trener Partizana i imaće veliki budžet za sastavljanje tima
Foto: Starsport©

NA KOKTELU CRNO-BELIH

MIJAILOVIĆ RASPAMETIO GROBARE: Andrea Trinkijeri ostaje trener Partizana i imaće veliki budžet za sastavljanje tima

Košarka -

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je večeras da koju god odluku donese bord Evrolige na sutrašnjem sastanku o specijalnoj pozivnici za učešće u tom takmičenju, crno-beli mogu samo da profitiraju, kao i da će Andrea Trinkijeri ostati trener.

"Kakva god odluka borda Evrolige sutra bude, Partizan će nastaviti dalje. Ništa ne možemo izgubiti. Mi smo već raščistili u našim glavama, tako da možemo samo da dobijemo", rekao je Mijailović obraćajući se prisutnima na koktelu u beogradskom hotelu "Radison kolekšn".

Crno-beli su danas organizovali koktel povodom kraja takmičarkse sezone, a Mijailović je ocenio da je Partizan na pravom putu povratka i da je već postao "ozbiljan evropski klub".

"Imamo kontinuitet trenera, menjali smo mnogo trenera, a sada imamo Andreu Trinkijerija, koji će selektovati tim sa (Nikolom) Lončarom. Želimo da klub podignemo na viši nivo, kako i prelaskom u Arenu, tako i ostankom Trinkijerija koji još dve godine ima ugovor. Želimo kontinuitet, jer kontinuitet je garancija za rezultat", rekao je Mijailović.

On je rekao da je finansijska situacija u klubu znatno bolja, napominjući da je veliki deo dugova vraćen i da je izvršen reprogram duga.

"Ušli smo u reprogram i bitno je da Partizanova porodica zna da imamo dve godine grejs period, da više nema zabrana BAT. Više nemamo 'mač za vratom'. Moramo da se zahvalimo Srbiji što je prepoznala da je ovo od nacionalnog značaja i što smo dobili podršku u svakom smislu", rekao je Mijailović i dodao da će budžet sledeće sezone biti između 27 i 30 odsto veći.

Predsednik Partizana je rekao da je ubeđen da će se klub vratiti "na pobednički put", kao i da će se uprava potruditi da klub bude "poštovaniji", jer načinom funkcionisanja i sistemom to zaslužuje".

"Možda su neki očekivali bolje rezultate ove sezone, ali moramo biti realni, jer pre svega treba da budemo svesni u kakvom smo stanju zatekli klub pre dve godine. Krenuli smo iz debelog minusa, ali uspeli smo pre svega da stabilizujemo klub i napravimo jedan uredan i moderan sistem", dodao je on.

Mijailović se osvrnuo i na, kako je rekao, nepravdu u ABA ligi i Superligi.

"U ABA je bilo i nepravde prema našem klubu. Nismo to komentarisali, ali ćemo se kroz sistem boriti da klub bude poštovaniji. Što se tiče KLS nisam hteo ništa da komentarišem posle onakve četvrte utakmice. Partizan je za mene pobednik u toj utakmici. Ne znam šta bi bilo u petoj, ne znam da li bi pobedio u petoj, ali u četvrtoj jeste", rekao je on.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track