BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU! Košarkaš Efesa novo pojačanje Crvene zvezde!
Foto: KK Crvena Zvezda

postignut dogovor

BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU! Košarkaš Efesa novo pojačanje Crvene zvezde!

Košarka -

Iskusni američki košarkaš Derik Braun novo je pojačanje Crvene zvezde

Iskusni Amerikanac i bivši član Anadolu EFES-a Derik Braun novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts za koju će nastupati u sezoni 2019-2020!

Braun donosi crveno-belim ogroman kvalitet i veliko iskustvo, pokrivaće pozicije krilnog centra i centra.

Krilni centar visok 204 centimetara igra podjednako dobro na poziciji krilnog centra i centra, i biće ogromno pojačanje I donosi veliki kvalitet I iskustvo novom timu crveno-belih u narednoj sezoni.

31-godišnji Braun ima veliki staž igranja u NBA i evropskim klubovima koji su se takmičili u Evroligi ili borili za trofej u Evrokupu. Od 2009.godine i nakon 4-godišnjeg staža na koledžu „Kzejvijer" (Xavier) igrao je 4 sezone u ekipama Šarlota (koja ga je i draftovala kao 40.pika na draftu 2009.godine) Njujork Niksa i ponovo Šarlota u sezoni 2011-2012.

Evropsku epizodu počeo je u Lokomotivi Kubanj sa kojom je kao jedan od najboljih igrača tog tima I član najbolje petorke tog takmičenja, osvojio Evrokup 2013.godine, a još dve sezone proveo je u Rusiji igrajući Evroligu u tom klubu.

Od 2015.godine član je Anadolu EFES-a, a nakon turskog kluba ovaj levoruki šuter rodom iz Ouklenda, spreman je za novu epizodu u dresu Crvene zvezde.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track