KUZMIĆ STRADAO POSLE SVADBE, AUTO LETEO 200 METARA Vapaj porodice: Sine, vrati nam se živ i zdrav!
Foto: Dado Đilas/screenshot

KUZMO, IZDRŽI

KUZMIĆ STRADAO POSLE SVADBE, AUTO LETEO 200 METARA Vapaj porodice: Sine, vrati nam se živ i zdrav!

Košarka -

Košarkaš Ognjen Kuzmić bori se za život nakon stravične saobraćajne nesreće koju je doživeo u nedelju ujutru kada se vraćao sa svadbe prijatelja u Prijedoru.

Srpski reprezentativac i povratnik u Crvenu zvezdu nalazi se u komi zbog teških povreda glave i grudnog koša i hitno je prebačen iz Banjaluke u Urgentni centar u Beogradu.

Ispalo dečje sedište

Nesreća se dogodila na putu Banjaluka-Prijedor, u mestu Ramići, kada je „porše kajen“, u kom su se nalazili Kuzmić i njegov prijatelj Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, udario u BMW koji se kretao iz suprotnog pravca, a u kom su se nalazili vozač Marko Miljatović (32) i bokser Dražen Janjanin (30), obojica iz Prijedora.

„Porše“... Auto u kom se nalazio Ognjen Kuzmić
„Porše“... Auto u kom se nalazio Ognjen Kuzmićfoto: Printscreen Prijedordanas.com

- Od siline udarca „porše“ je očešao levu stranu BMW koji je udario u brdo pored puta i prevrnuo se. Kuzmićev „porše“ sleteo je posle sudara u njivu pored puta i takođe se prevrnuo - kaže izvor iz istrage.

Očevici kažu da je prizor na mestu nesreće bio stravičan.

BMW... Automobil sa kojim se sudario košarkaš
BMW... Automobil sa kojim se sudario košarkašfoto: Printscreen Prijedordanas.com

- BMW je bio nasred puta na krovu. Od siline udarca otpali su mu zadnji levi točak i leva zadnja vrata. Momci koju su bili u njemu čudom su preživeli i oni su lakše povređeni.

- Prizor je bio stravičan. Pored olupine bile su razbacane Ognjenove stvari a ispalo je i dečije sedište. Zasad se još ne zna da li je vozio Kuzmić ili njegov drug - kažu naši sagovornici.

foto: RTRS

Ognjen je nakon prijema u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci prevezen helikopterom do aerodroma „Nikola Tesla“, odakle je sanitetskim vozilom prebačen u Urgentni centar.

foto: Kurir

Prvi koji je pregledao Kuzmića posle nesreće je specijalista neurolog i generalni direktor UKC RS Vlado Đajić.

- Primio sam ga po dolasku u bolnicu. Ima teške povrede glave i grudnog koša. Dovezen je u besvesnom stanju, a nakon dijagnostike utvrđeno je da, na sreću, nema unutrašnjeg krvarenja u mozgu i oko mozga, kao ni preloma kostiju lobanje. Ognjen ima frakture gornje i donje vilice, kao i grudnog koša. Zbog težine povreda angažovali smo helikopter Republike Srpske kako bi u Beogradu dobio najbolju moguću negu. Ostaje da se nadamo najboljem - rekao je Đajić za Kurir.

foto: Printscreen/Kurir

I dalje u komi

Novinari Kurira ispred Urgentnog centra zatekli su predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića i direktora Filipa Sunturlića, koji su vidno potreseni čekali dolazak njihovog košarkaša.

Čekajući izveštaj doktora... Čović sa saradnicima iz Zvezde ispred Kliničkog Centra
Čekajući izveštaj doktora... Čović sa saradnicima iz Zvezde ispred Kliničkog Centrafoto: Marina Lopičić

Bilo je zaista jezivo gledati Kuzmića potpuno bespomoćnog i u stanju u kakvom je stigao u Urgentni centar. Bez svesti, sa zavojima preko glave i grudi i na aparatima za disanje, srpski košarkaš prebačen je iz sanitetskog vozila u zgradu, gde su brigu o njemu preuzeli naši najbolji doktori.

Delegacija Crvene zvezde nakon toga polako se uputila ka izlazu iz Kliničkog centra, a na pitanje za komentar dobili smo samo:

- Ništa, sada čekamo...

Nadaju se dobrim vestima... Otac i majka Ognjena
Nadaju se dobrim vestima... Otac i majka Ognjena foto: Printscreen Facebook

U pokušaju da stupimo u kontakt s roditeljima i sestrom Ognjena Kuzmića, dobili smo rođaku - baka Danicu Kuzmić.

- Jako nam je žao zbog toga što se desilo. Ceo dan pričamo samo o tome i iščekujemo vesti da će naš Ognjen ipak biti dobro. Mnogo bih volela da ga sada čujem i da mu kažem: „Sine, da nam se vratiš živ i zdrav“ - poručila nam je Danica Kuzmić u telefonskom razgovoru.

foto: Kurir
foto: Kurir

Putnik iz BMW, bokser Janjanin:

LETELI SU 200 METARA

Bogdan Ilić, za kog se pretpostavlja da je upravljao „poršeom“ u kojem je bio Kuzmić, hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gde je priključen na aparat za disanje.

Putnici iz drugog vozila, prijedorski bokser Dražen Janjanin i njegov kum Marko Miljatović, prošli su sa lakšim povredama i pušteni su na kućno lečenje.

- „Porše“ se odjednom stvorio ispred nas, ne znam ni kojom brzinom. Kum je bio priseban, pa je pobegao i udario u bankinu. Da nas je udario direktno, pitanje je da li bismo ostali živi. Taj auto je odleteo još 200 metara i pao u polje - rekao je Janjanin i dodao:

- Otišli smo dole do drugog vozila. I ono je bilo prevrnuto na krov, iz automobila je dolazila glasna muzika i čulo se da neko krklja.

foto: Dado Đilas, Epa, AP

Kurir.rs/Anja Vukašinović/Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track