REČ LEGENDE: Iz inata do zlata za Gagija i Tea!
Foto: @starsport, Dado Đilas

Dragan Kapičić sto odsto veruje u „orlove“ pred sp

REČ LEGENDE: Iz inata do zlata za Gagija i Tea!

Košarka -

Smor Šteta je što nećemo imati ni Milosavljevića u Kini, ali ekipa će se skupiti i doneti medalju za njega, poručio je bivši prvi čovek srpske košarke

Nema tog iskrenog navijača košarkaške reprezentacije Srbije kome se nije stomak zgrčio kada se Dragan Milosavljević srušio na parket i uhvatio za nogu uz bolnu grimasu tokom duela sa Turskom.

Nažalost, crne misli i slutnje su se obistinile! Gagi će propustiti Svetsko prvenstvo u Kini, potvrdio je doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović.

U razgovoru za Kurir, Dragan Kapičić, legendarni as i nekadašnji predsednik KSS, s razočarenjem u glasu je prokomentarisao vest o povredi sjajnog beka.

- Velika šteta, zaista... Radi se o sjajnom momku. Igrački gledano, Dragan na terenu završava ogroman posao koji se nekada i ne vidi kroz statistiku i brojke.

Posle Teodosića, izostanak Milosavljevića stavlja naš tim u ne baš lagodnu situaciju.

- To je veći problem u psihološkom smislu za ekipu, jer mi kvalitetnih igrača i dalje imamo. E, sada postoji opcija da selektor kaže: „Skupićemo se, ne treba nam niko, ostajemo u ovom timu i idemo da osvojimo medalju i za Tea i Gagija!“ Ili da se vrati neko sa šireg spiska. Lično bih voleo da vidim tu još nekoga, ali da li bi taj mogao da se uklopi, to već ne znam. Koliko god mi želeli tu nekog drugog sada da vidimo, selektor je taj koji se za sve pita. Iskreno, imamo potpuno poverenje u Đorđevića i u svaku njegovu odluku.

foto: @starsport

Selektor je i pustio suzu, što dovoljno govori koliko mu je sve teško palo.

- Pogođen je bio i sa ljudske strane. Stvorio je familijarni odnos u državnom timu. Svako odsustvo nekog od igrača ne gleda samo kroz prizmu izostanka na terenu, nego daleko šire.

Poruka za kraj više nego jasna.

- Imamo igrače i za kolektivnu i za timsku igru! Selektor može da bira. Kristališe se tim, uloge u njemu... Na bazi svega viđenog do sada Srbija je jedan od favorita na predstojećem Mundobasketu. Verujem da možemo do finala - u optimističnom tonu zaključio je Kapičić.

Maler

ISTA POVREDA KAO I 2014.

Dragan Milosavljević je povredu prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena već sanirao operativnim zahvatom 2014. godine, a već koliko juče trebalo je da se vrati u Beograd da bi bila doneta odluka o vremenu i mestu nove hirurške intervencije.

Dejan Radonjić

IMATE ČEMU DA SE NADATE

Dejan Radonjić, nekadašnji trener Crvene zvezde i Budućnosti, a danas na klupi minhenskog Bajerna, očekuje da reprezentacija Srbije napravi dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini.

- Srbija ima mnogo razloga za optimizam i nadu da će osvojiti medalju u Kini. Crna Gora je, s druge strane, ostvarila fantastičan uspeh samim plasmanom na SP i očekujem da daju sve od sebe i pokušaju da naprave istorijski uspeh - rekao je Radonjić.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: Dado Đilas, @starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track