ZANIMLJIVO

ĆERAĆEMO SE MI JOŠ! Ovo je video koji dokazuje da Đorđević ustvari nije želeo da ode sa mesta selektora! Šta se ZAISTA dogodilo u Kini? (VIDEO)

Košarka -

Aleksandar Saša Đorđević pouvako se sa mesta selektora košarkaške reprezenatcije Srbije po okončanju učešča Orlova na Mundobasketu u Kini.

Đorđević je odmah po okončanju utakmice sa Češkom, u kojoj se Srbija borila za 5. mesto na SP, sve šokirao izjavom da odlazi sa mesta selektora Srbije.

Dobro je bilo poznato kako Đorđeviću posle Mundobasketa ističe ugovor sa KSS, ali malo ko je očekivao da ta saradnja neće biti nastavljena.

"Da, rekao sam već igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat", objasnio je Đorđević.

Đorđević je istakao da je ovakvu odluku doneo još pre početka Svetskog prvenstva u Kini.

"Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira.... Zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču", zaključio je Đorđević, a potom napustio salu za medije.

Kao što smo naveli, Đorđević je posle utakmice izjavio kako je još pre Mundobasketa doneo odluku da se povuče sa mesta selektora, međutim pitanje je koliko je to zaista tačno.

U emisiji ''Zlatni momci'', koja se snimala pre odlaska na Svetsko prvenstvo i koja kroz šest epizoda govori o istoriji nastupa naših reprezentacija na Mundobasketima, Đorđević je pričao o budućnosti. Rekao je kako već sad u glavi ima i tim, ne za Tokio, nego za naredni Mundobasket.

- Vidim još dalje od ovog leta, vidim gde će sledeće Svetsko prvenstvo biti sa kojim igračima. Mislim da smo napravili dobru jednu bazu. Da jedna generacija može vrlo lako da preuzme i da nastavi put ovih starijih koji vode glavnu reč, kao što su Teodosić, Raduljica, Bjelica itd. pre njih Krstić... gde su oni to poneli i sad posle njih dolaze Jokić, Micić, Bogdanović...

Dotakao se, sad već bivši selektor, i čuvene mirne glave i vatre u srcu, za koju kaže da je glavni pokretač svega i da bez te vatre nema šampiona.

-Vatra u srcu ne sme da se ugasi nikada! Vatra u srcu je ono što te nosi do kraja života i to moraš da pokažeš u svakom pogledu, svakom trenutku, pogotovo u svojoj profesiji. Ja mislim da košarka bez vatre u srcu nije šampionska košarka, nego je samo ona koja popunjava minute na televiziji, daje nekim sponzorima šansu da se pokažu, ali ova šampionska bez vatre u srcu ne postoji! Rekao je tada Đorđević.

Saletovu ''završnu reč'' možete videti od 47. minuta videa pa sve do kraja.

Ostaje pitanje šta se zaista dogodilo u Kini i da li se možda ta Saletova vatra već u Kini ugasila?

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track