KOŠARKAŠKO ČUDO: Magični Luka Dončić za jedno veče oborio tri NBA rekorda! KOŠARKA OVO JOŠ NIJE VIDELA (VIDEO)
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

NBA

KOŠARKAŠKO ČUDO: Magični Luka Dončić za jedno veče oborio tri NBA rekorda! KOŠARKA OVO JOŠ NIJE VIDELA (VIDEO)

Košarka -

Luka Dončić je čudo kakvo NBA liga dugo nije videla! Slovenac je ponovo odigrao fantastično i ostvario je novi tripl-dabl.

Dalas je ubedljivo pobedio Golden Stejt Voriorse sa 142:94, a Dončić je upisao 35 poena uz 10 skokova i 11 asistencija.

Dao je 22 poena u prvoj četvrtini, 33 do poluvremena, a posle je 'povukao ručnu', ubrzo je i trener odlučio da ga 'ohladi' pa je napustio parket.

foto: AP

REKORDI

Podatak koji posebno privlači pažnju jeste da je sve to uradio za svega 25 minuta i 30 sekundi na parketu, što je najmanje u istoriji da je bilo dovoljno jednom igraču da ostvari tripl-dabl uz 30 ili više poena.

Dončiću je ovo sedmi tripl-dabl u sezoni, što je najviše za jednog igrača u prvih 14 mečeva sezone još od Oskara Robertsona, koji je imao 11 u sezoni 1961/62!

Upravo je legendarnog Robertsona prestigao Dončić i u trećem rekordu koji je oborio za veče, jer je do sada on držao rekord kao najmlađi igrač koji je ostvario uzastopni tripl-dabl sa najmanje 35 postignutih poena. Taj rekord sada ide u ruke Slovenca, koji će 21 godinu da napuni 28. februara 2020. godine.

Tim Hardavej u pobedi je učestvovao sa 20 poena, a Kristaps Porzingis sa 14 poena i 10 skokova. Srpski centar Boban Marjanović postigao je 10 poena i imao je šest skokova.

Golden Stejt je pretrpeo najteži poraz od 1973. godine i utakmice u plej-ofu. Najefikasniji u toj ekipi bio je Erik Paskal sa 22 poena i sedam skokova.

Večeras (20.45) u Milanu se igra duel Armani - Efes, što je ujedno i borba za prvo mesto u Evroligi jer ova dva tim imaju isti skor (7-2) i uz Barselonu se nalaze na čelu tabele. Kec je 1,80, a pobeda Efesa nosi kvotu 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Armani - Efes.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track