UBICA MU JE HLADNOKRVNO ISPALIO DVA METKA U GLAVU! Zločin nad Harisom Brkićem i danas je obavijen velom tajne (VIDEO)
Foto: KK Partizan/Arhiva

NA DANAŠNJI DAN

UBICA MU JE HLADNOKRVNO ISPALIO DVA METKA U GLAVU! Zločin nad Harisom Brkićem i danas je obavijen velom tajne (VIDEO)

Košarka -

Proslavljeni košarkaš Partizana Haris Brkić upucan je na današnji dan pre 19 godina (preminuo je tri dana kasnije) ispred dvorane Pionir u Beogradu, a njegov ubica do danas nije otkriven.

Nekadašnji kapiten Partizana pogođen je sa dva metka. Prvi je završio u predelu jagodične kosti, a drugi ispod oka. Napadač je neprimećen pobegao, a slučajni prolaznik je zatekao nepomično Brkićevo telo. On je obavestio ljude koji su se nalazili u hali Pionir. Brkić je prebačen u Urgentni centar, potom je operisan, ali je preminuo tri dana kasnije.

Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarku je počeo da trenira u Bosni kada je imao 10 godina. Bio je na pragu prve ekipe početkom 1992. godine kao sedamnaestogodišnjak, ali je napustio BiH i otišao u Srbiju, gde je ubrzo potpisao za Partizan. Trenirao je s mladim timom, a potom je pozajmljen Borcu iz Čačka, gde je započeo profesionalnu karijeru.

Godinu dana kasnije se vratio u Partizan i odigrao šest sezona. Osvojio je tri šampionske titule i tri kupa. Bio je jedan od najboljih igrača Partizana u F4 Evrolige u sezoni 1997/1998.

Tokom sezone 1999/2000. je igrao za Budućnost iz Podgorice, gde je osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Sezonu 2000/2001. je počeo u Budućnosti, ali se vratio u Partizan.

Brkić je za Partizan odigrao 290 utakmica i deseti je na večnoj listi. Sa 3.709 poena nalazi se na osmom mestu liste strelaca, a sa 951 poenom je na petom mestu najefikasnijih igrača Partizana u evropskim kupovima.

Poznat je po svom dvokoraku koji je nazvan "Harisov ulaz". Radi se o produženom koraku koji se teško branio. Brkić bi kretao s loptom na koš, a onda bi jednom nogom dva puta "naskakao", čime bi zbunjivao protivničke igrače. Uglavnom bi asistirao ili poentirao, grešio je vrlo retko.

Brkić je bio mladi reprezentativac Jugoslavije, koja je 1996. osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za U20 reprezentaciju u Turskoj. Bio je na pripremama i igrao prijateljske utakmice za seniore, ali se nikada nije pojavio na velikom takmičenju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track