ŽALBENO VEĆE ABA LIGE ODLUČILO: Zvezdi vraćen bod i smanjena kazna! Moguć novi meč protiv Budućnosti?
Foto: Starsport©

KOMISLIJA OBJAVILA ODLUKU

ŽALBENO VEĆE ABA LIGE ODLUČILO: Zvezdi vraćen bod i smanjena kazna! Moguć novi meč protiv Budućnosti?

Košarka -

Uprava ABA lige vratila je bod košarkašima Crvene zvezde i umanjila novčanu kaznu beogradskom klubu, koji nije došao u Podgoricu na utakmicu protiv Budućnosti u 13. kolu regionalnog takmičenja.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu ABA lige, Žalbena komisija sastavljena od predsednika Boštjana Koritnika i članova Krunoslava Štengla i Milovana Zvijer, jednoglasno je odlučila da preinači odluku disciplinskog sudije donetu 4. januara.

Zvezda je tada kažnjena oduzimanjem boda i sa 20.000 evra pošto nije došla na utakmicu protiv Budućnosti, a taj meč registrovan je 20:0 za podgorički tim.

Zvezda se žalila na tu odluku, žalba je usvojena pa joj je vraćen bod i umanjena je kazna na 15.001 evro. Takođe, ukinuta je i kazna pokrivanja troškova organizacije utakmice, dolaska sudija i delegata.

foto: Starsport

Obaveza Crvene zvezde da snosi troškove organizacije, dolaska sudija i delegata na utakmicu 13. kola ABA lige ostaće na snazi ukoliko nadležni organi ABA lige ne donesu odluku o novom terminu utakmice, piše u saopštenju.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track