Najnovije vesti

RODITELJI SU KOBIJU OKRENULI LEĐA: Nisu bili na venčanju i oproštajnom meču, ali to nije najgore su uradili sinu (VIDEO)
Foto: AP

turbulentno beše

RODITELJI SU KOBIJU OKRENULI LEĐA: Nisu bili na venčanju i oproštajnom meču, ali to nije najgore su uradili sinu (VIDEO)

Košarka

Legendarni košarkaš Kobi Brajant poginuo je u 41. godini zajedno sa svojom ćerkom Đijanom i još sedmoro osoba u padu helikoptera u gradu Kalabas u Kaliforniji.

Piše se o karijeri vrhunskog košarkaša, izdvajaju se potezi, utakmice, događaji, izjave, a stiže i priča o Kobijevom odnosu sa roditeljima, koji je bio veoma turbulentan.

Brajant je rođen 23. avgusta 1978. godine u Filadelfiji iz braka Pem i Džoa koji su se venčali tri godine ranije i pored Kobija dobili još dve ćerke. Bili su podrška sinu tokom karijere, a problemi su počeli kada je as Lejkersa poželeo da se oženi Vanesom. Tinjali su iz dana u dan, a kulminirali pre šest godina kada su Pem i Džo odlučili da bez Kobijevog znanja prodaju vredne sportske rekvizite iz karijere sina, a sa ciljem da kupe novu kuću.

Kobi je najveću ljubav, tada osamnaestogodišnju Vanesu, upoznao kada je imao tek 21 godinu i brzo je zaprosio. Tada je majka Pem odlučila da ne podrži njihovu vezu i brak jer je smatrala da su isuviše mladi. Iz tog razloga, cela porodica, uključujući oca i dve sestre, nije prisustvovala venčanju te 2001. godine.

Ipak, rođenje Natalije, prve Kobijeve ćerke uticalo je na veliko pomirenje koje je potrajalo skoro deceniju, do 2013. godine. Tada su roditelji planirali da sportske rekvizite sina prodaju na aukciji jedne prestižne kuće. Očekivalo se da će stvari dostići vrednost od oko 500.000 dolara. Ali, usledio je preokret u odnosima dve strane.

- Žalimo zbog postupka, kao i zbog izjava upućenih Kobiju Brajantu. Izvinjavamo se za nesporazum i neplanirani bol koji smo možda prouzrokovali našem sinu i cenimo finansijsku podršku koju nam on omogućava tokom godina.

Kobi je često isticao kako je ponsan na svoju porodicu, posebno na sestre.

- Zaista sam ponosan na njih. Uspele su da dođu do svog posla, žive svoje živote, brinu se o sebi. Sada bolje razumeju sebe, i ko su kao ljudi, umesto da se budu ogorčene jer se stalno oslanjaju na mene.

Kobijevi problemi sa roditeljima, bili su po nekim procenama glavni razlog da u pismu koje je sam sebi napisao, i zbog kojeg je dobio oskara za kratki film, podvukao da u porodicu treba investirati.

- Davanje materijalnih sredstava može izgledati kao prava odluka. Voliš ih, i uvek su bili tu za tebe, tako da je ispravno da oni sa tobom dele tvoj uspeh i sve što dolazi sa njim. Tako, kupiš im auto, veliku kuču, platiš sve račune. Želiš da vode lep i udoban život, je li tako - napisao je on i onda nastavio.

- Najvažniji savet koji ti mogu dati je da se pobrineš da roditelji ostanu roditelji, a ne menadžeri. Pre nego potpišeš taj prvi ugovor, obezbedi pravi budžet za svoju porodicu, onaj koji će im omogućiti da žive lepo, dok sa druge strane ti rasteš u svom poslu i praviš veliki uspeh. Na taj način, deca tvoje dece će moći da investiraju u svoju budućnost kada za to dođe vreme.

Nije zaboravljeno, da roditelji nisu bili sa Kobijem na njegovoj oproštajnoj utakmici, a ni onda kada su Lejkersi povukli dresove sa brojevima 24 i 8 koje je Brajant nosio tokom karijere.

- Želim da kažem, hvala vam mnogo. Nisu samo moji dresovi koji tu vise za mene. To je sve zbog dresova koji su tu bili okačeni i pre mene. Oni su me inspirisali da igram ovu igru na visokom nivou. Medžik, Karim Abdul-Džabar, Šek, "gurali" su me svakog dana. Bejlor, Čemberlen, Gudrič, Vest, Vorti. Nastavlja se dalje i dalje.

On se zahvalio ćerkama i rekao da od njih očekuje da naporno rade u životu.

Kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...