BOKSUJEM PO KUĆI, VOLIM MMA, VEROVATNO BIH BIO SJAJAN BORAC: Kristaps Porzingis otkrio kako provodi vreme u karantinu
Foto: Profimedia

ZVEZDA DALASA U JEKU KORONE

BOKSUJEM PO KUĆI, VOLIM MMA, VEROVATNO BIH BIO SJAJAN BORAC: Kristaps Porzingis otkrio kako provodi vreme u karantinu

Košarka -

Letonski košarkaš Kristaps Porzingis, saigrač Bobana Marjanovića i Luke Dončića u Dalasu, uživo je odgovarao na pitanja u okviru kampanje #NBATogetherLive.

Kristaps Porzingis je pričao o danima u izolaciji, interesovanjima van košarke, o Dirku Novickom i sadašnjim saigračima, o domovini, a uputio je i i snažnu poruku ohrabrenja NBA fanovima u Španiji.

foto: Profimedia

Kako provodiš vreme u karantinu?

- Trudim se da radim ono što mogu. Imam malu sobu sa mnogo sprava koje koristim da ostanem u formi. Imam nekoliko sprava koje koristim za snagu, bicikl i još ponešto, tako da mogu da radim kardio trening. Pokušavam da radim i na svojim bokserskim veštinama. Ne znamo kada će sezona biti nastavljena, i zato se trudim da što više treniram kako bih ostao u formi i bio spreman za nastavak takmičenja.

Kako koristiš slobodno vreme?

- Pokušavam da čitam. Ranije nisam imao strpljenja ali mislim da mi ide sve bolje sa knjigama. Obožavam boks, oduvek sam bio veliki ljubitelj boksa i borilačkih veština, tako da se zabavljam sitnicama koje mi se dopadaju. Takođe sam i „YouTube tip“, gledam video sadržaje i učim nove stvari. Kao što rekoh, samo pokušavam da iskoristim vreme na najbolji način.

foto: Profimedia

Kojom bi se profesijom bavio da nisi košarkaš?

- Ima puno stvari koje me zanimaju, ali ne znam imam li talenat i sposobnost da se njima bavim. Opet ponavljam da volim boks i MMA, ali verovatno ne bih bio sjajan borac. Izvan sporta, zanimaju me biznis i preduzetništvo. Tome bih voleo temeljnije da se posvetim.

foto: Profimedia

Da li si u kontaktu sa ostatkom tima?

- Naravno, mnogo se dopisujemo svaki dan. Svima je dosadno. Večeras ćemo imati zajednički razgovor i siguran sam da će nam to pomoći da održimo dobro raspoloženje.

Prošle sezone bio si saigrač sa Novickim?

- Samo prisustvo Novickog u svlačionici mnogo znači. Njega svi vole. Dovoljno je videti njegovu energiju, strast prema košarci i motivaciju u tim godinama, posle svega što je napravio u karijeri... zaista impresivno. To najbolje govori o njemu, o kakvmo tipu osobe se radi i sa kakvom radnom etikom pristupa svojim obavezama. Dosta toga u njegovom ponašanju, pre svega mislim na motivaciju i glad za uspehom, želim da kopiram i primenim na mom primeru.

foto: Profimedia

O situaciji u Španiji?

- Teška je situacija. Ali ono što mogu da kažem jeste da je jako važno da ljudi slede uputstva nadležnih. Poruka za Špance je da ostanu jaki i budu sigurni da rade ispravnu stvar.

Kakva je bila vaša reakciju na vest o suspenziji NBA lige tokom njihove utakmice protiv Denvera?

- Svi smo bili u šoku. U tom trenutku nisam shvatio težinu čitave situacije. Bio je to šok.

foto: Profimedia

O tome kako stoje stvari u njegovoj rodnoj zemlji Letoniji?

- Situacija u Letoniji je dobra. Svakodnevno proveravam da li su mi roditelji dobro. Govorim im da drže distancu sa drugim ljudima i da ne izlaze ako ne moraju. Svakodnevno smo u kontaktu, mnogo mi nedostaju i nadam se da ćemo se uskoro videti.

foto: Profimedia

Kada virus prođe i kada se sve završi, čemu ćeš se najviše obradovati?

- Utakmicama u našoj dvorani pred našim navijačima. Luka Dončić i ja smo zaista bili u odličnom ritmu pre prekida sezone i nadam se da će tako biti i kada se ponovo vratimo na parket. A želim da to bude što pre.

(Kurir sport, Arena Sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track