OVO NISTE ZNALI: Luka Dončić išao u vrtić u gradu u srcu Srbije, čuvao ga naš košarkaš! VIDEO
Foto: AP

HIT

OVO NISTE ZNALI: Luka Dončić išao u vrtić u gradu u srcu Srbije, čuvao ga naš košarkaš! VIDEO

Košarka -

Spektakularni mladi Slovenac Luka Dončić, momak koji je bukvalno preko noći zaludeo košarkašku planetu, živeo je u srpskom gradu.

Luka je kao mali proveo oko šest meseci u Kraljevu, gde je njegov otac Saša u sezoni 2001/2002. igrao za Slogu. Luka je imao samo tri godine i pohađao je vrtić "Olga Jovičić Rita" u kraljevačkom parku u centru grada.

Vrtić u koji je išao Luka Dončić
Vrtić u koji je išao Luka Dončić foto: Foto Kurir

Stariji Dončić je tih godina bio afirmisan košarkaš, a u Kraljevo je došao na nagovor centra Sloge Miloša Mijajlovića, koji je bio Sašin prijatelj jer su obojica ranije igrali u Sloveniji.

Saša i Luka Dončić sa Aleksandrom Đorđevićem
Saša i Luka Dončić sa Aleksandrom Đorđevićemfoto: Instagram

Tih dana priseća se i bivši košarkaš Sloge, a kasnije Crvene zvezde i mnogih evropskih klubova Nikola Lepojević. On je tada bio junior i igrao za prvi tim kluba iz Kraljeva, a dešavalo se da pričuva malog Luku dok roditelji obave neki posao.

Nikola Lepojević je vozio malog Luku u kolicima na ovom trgu
Nikola Lepojević je vozio malog Luku u kolicima na ovom trgufoto: Privatna Arhiva

- Jeste, vozao sam ga u kolicima ovde na trgu oko spomenika. Saša i njegova supruga mi ga ostave da ga čuvam dok nešto kupe. A on miran, ponekad i spava. Bilo je lako čuvati ga. Sad ne znam kako bih ga čuvao na terenu, sigurno mnogo teže. Ko je mogao da pomisli da će postati takav igrač - priča Lepojević.

foto: Instagram

Luka Dončić je brzo stasao, pokupio očeve košarkaške gene, zablistao u Realu, reprezentaciji Slovenije, a sada je velika zvezda Dalas Maveriksa i NBA lige. Danas je najbolji ruki lige i ol-star igrač. Sve to sa 21 godinom.

Voli Zvezdu i Srbiju Luka

Dončić je vatreni zvezdaš, kao uostalom i njegov otac. Pre fajnal-fora u Beogradu, kada je bio igrač Reala, otvoreno je rekao: - Ja sam zvezdaš, podržite me. Takođe, često na društvene mreže kači video-klipove kako u automobilu sluša srpsku muziku.

Luka Dončić

Rođen: 28. februar 1999. Grad: Ljubljana. Klubovi: Real, Dalas Uspesi: šampion Evrope s Realom, šampion Evrope sa Slovenijom, ruki godine u NBA, učesnik ol-star meča, MVP Evrolige, MVP F4 Evrolige, MVP ACB lige.

Predrag Gajić / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track