ČUDO KOJE NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM Preživeo dve avionske nesreće, izgubio celu porodicu, a onda učinio NEZAMISLIVO
Foto: Printskrin

Život obeležen tragedijama

ČUDO KOJE NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM Preživeo dve avionske nesreće, izgubio celu porodicu, a onda učinio NEZAMISLIVO

Košarka -

Ostin Heč je doživeo ono što verovatno većina nas neće videti tokom celog svog života. Na njegovu žalost, video je ono što niko od nas ne želi da vidi.

Ovaj 25-godišnji košarkaš Mičigena preživeo je dve avionske nesreće, ali je u ta dva pada aviona video smrt svoje kompletne porodice.

foto: Printskrin

Mladi Amerikanac je 2003. godine izgubio majku, sestru i brata u avionskoj nesreći. Preživeo je još jedan pad aviona 2011. godine, kada je izgubio oca i maćehu.

Tada je dugo bio u komi i uprkos svemu uspeo da uradi nešto nezamislimo, da se vrati svojoj najvećoj ljubavi - košarci.

Hečova stravična priča počinje 2003. godine. U avionskoj nesreći izgubio je majku, 11-godišnju sestru i 5-godišnjeg brata. Da tragedija bude veća, avionom je upravljao njegov otac. Čudnim spletom okolnosti preživeo je pad aviona, ali je morao da prekine sa košarkom pošto se narednih godinu dana oporavljao od povreda. Ponovo je učio da hoda i uspeo da pobedi sve nedaće.

No, nažalost nije dugo uživao u tome. Samo nekoliko dana pošto je u junu 2011. godine dobio poziv Univerziteta Mičigen, mali avion u kome se nalazi zajedno sa ocem i maćehom, pao je na jednu garažu. Avionom je ponovo pilotirao njegov otac. Ostin je jedini preživeo. Narednih osam nedelja Ostin je vodio surovu borbu za život. Ležao je u komi u bolnici nedaleko od svoje kuće.

"Kada sam ustao iz kome, nisam bio svestan šta se oko mene događa. Probudio sam se, nisam imao pojma gde se nalazim. Nisam imao pojma ni koja je godina. Osećao sam se skoro kao da sam se tom trenutku rodio. Morao sam da se suočim sa gubitkom svog mentora, najboljeg prijatelja, trenera koji je ujedno bio i moj otac", kroz suze je pričao svoju neobičnu priču Amerikanac.

Tokom leta 2013. godine Ostin se preselio iz Indijane u Kaliforniju kod svog ujaka. Tu je obukao dres Lojola srednje škole kako bi dovršio četvrti razred.

"Moj oporavak ne može da se opiše drugačijim rečima od: to je apsolutno čudo. Kada sam ljudima pričao da želim da nastavim da igram košarku, njima je to toliko delovalo nemoguće, da su mislili da sam preko noći postao duhovit. Košarka je samo igra i ja razumem da imam više ciljeve od toga u životu. Meni je osnovna želja da završim studije. Košarka se uvek nalazila na drugom mestu mojih interesovanja. Međutim, košarka mi je dala nadu. Dala mi je oružje iz kojeg mogu da pucam."

foto: Printskrin

Heč je iz prvog dodira na utakmici protiv Šerman Oaksa pogodio trojku, a dvorana je jednostavno eksplodirala od uzbuđenja.

"Pogodio je trojku, a naša klupa je eksplodirala. Neverojatno je kroz što je ovaj momak sve prošao i koliko je puno radio. Naučio me da se možeš vratiti nakon svega te da ništa nije nemoguće. Ovo je bila prava duhovna lekcija", rekao je Hečov trener Džamal Adams.

Diplomirao je na Mičigenu 2018. godine, oženio se odbojkašicom Ebi Kol, i sada putuje po Americi kao govornik. Njegova poruka je da su teškoće neizbežne u životu, ali da čovek može da ih pobedi ukoliko bude istrajan na svom putu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track