SRBIN SE ZBOG DRESA NAŠAO NA UDARU AMERIKANACA! Kada su igrači klekli sve oči bile su uprte u Jokića, a on je uradio OVO
Foto: Printskrin

ČUDNA SITUACIJA

SRBIN SE ZBOG DRESA NAŠAO NA UDARU AMERIKANACA! Kada su igrači klekli sve oči bile su uprte u Jokića, a on je uradio OVO

Košarka -

Zanimljiva scena viđena je pred start utakmice Denver Nagets - Majami Hit, a u fokusu je bio najbolji igrač tima iz Kolorada - Nikola Jokić-

Nikola Jokić je odbio da na dresu umesto prezimena nosi neku od pedloženih poruka od strane NBA lige u cilju borbe protiv rasizma. Njegova odluka izazvala je burne reakcije dobrog dela javnosti u SAD, pa je Srbin bio u centru pažnje tokom intoniranja himne Amerke pred start prvog meča u nastavku sezone.

Pred svaki NBA meč većina igrača, trenera i sudija tokom intoniranja himne kleči u znak podrške borbi protiv rasizma u Americi.

Jokić je na terenu izašao u majici na kojoj je pisalo "Black Lives Metter" i kada je počelo intoniranje himne Amerike srpski košarkaš je klekao na parket zajedno sa svojim saigračima.

Nakon meča novinar ga je upitao šta misli o klečanju tokom himne i usledio je neočekivan odgovor srpskog košarkaša.

"Ja sam samo deo ekipe. Ne znam šta da vam kažem. Stvarno nemam komentar. Mislim da je to, verovatno, dobra stvar jer cela NBA liga to radi, pa mora biti da je dobra stvar", rekao je Nikola.

Greg ne kleči

Trener San Antonio Sparsa, iskusni stručnjak Greg Popović, nije želeo da kleči tokom intoniranja himne, a isto je postupio i jedan od NBA sudija.

Košarkaš Orlanda Džonatan Ajzak nije želeo ni da izađe u majici sa natpisom "Black Lives Metter", ni da kleči tokom himne i to je izazvalo priličnu buru u američkoj javnosti.

Podsetimo, Denver je u subotu odigrao prvi meč u nastavku sezone i doživeo je ubedljiv poraz. Oslabljeni tim trenera Melouna ubedljivo je poražen od Majami Hita (105:125). Jokić je bio najbolji igrač Nagetsa, utakmicu je završio sa 19 postignutih poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track