VELIKI USPEH ZA SRPSKU ATLETIKU Zuković: Rekordan broj reprezentativaca Srbije na dvoranskom EP 2021.
Foto: Printskrin

BRAVO

VELIKI USPEH ZA SRPSKU ATLETIKU Zuković: Rekordan broj reprezentativaca Srbije na dvoranskom EP 2021.

Ostali sportovi -

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da će ta selekcija na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2021. godine u Torunju, u Poljskoj, imati rekordan broj predstavnika.

"Osmoro reprezentativaca Srbije već je ispunilo uslov za nastup u Torunju. Biće to izuzetno važno takmičenje za nas, a veliko je zadovoljstvo što ćemo imati rekordan broj predstavnika. Ako sve bude kako treba, dostižne su još četiri norme", ocenio je Zuković.

Kriterijum za učešće na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Torunju ispunili su Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Elzan Bibić (1.500 i 3.000 metara), Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (400 metara) i Anja Lukić (60 metara prepone).

"U skoku u dalj mogu da im se pridruže Strahinja Jovančević, Lazar Anić i Milica Gardašević, zatim Luka Trgovčević na 60 metara prepone, a u toj disciplini možda do norme može i Milica Emini. Ne treba zaboraviti ni Mihaila Dudaša", naveo je Zuković.

"Rano je govoriti o dometima, ali za medalje bi trebalo da konkuriše Ivana Španović, a potom i obojica bacača kugle. Njihovo rivalstvo ih je obojicu učinilo boljim. Naravno, tu je i ove godine fantastični Bibić", dodao je on.

Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunju na programu je od 5. do 7. marta naredne godine.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track