DVA LUDA PRODUŽETKA I 30 POENA SRBINA! Jokićev ŠOU u meču za pamćenje! (VIDEO)
Foto: AP

HEROJ DEnVERA

DVA LUDA PRODUŽETKA I 30 POENA SRBINA! Jokićev ŠOU u meču za pamćenje! (VIDEO)

Košarka -

Srpski centar blistao je u novom trijumfu tima iz Kolorada!

Košarkaši Denvera zabeležili su važnu pobedu proti Jute 134:132, posle dva uzbudljiva produžetka.

Jokić je odigrao fantastičan meč. Proveo je na terenu čak 42 minuta, a upisao je 30 poena, 11 skokova i 7 asistencija.

Denver i Juta odigrali su definitivno najbolji meč početka NBA restarta. Utakmica je bila puna preokreta i uzbuđenja.

Juta je bolje otvorila utakmicu, Nagetsi su veći deo meča jurili raspoloženog rivala. Denver je uspeo da nadoknadi 18 poena zaostatka i izbori uzbudljivu završnicu. Imali su Nagetsi sve u svojim rukama, pet poena prednosti u samom finišu, međutim, Juta je uspela da izbori produžetak.

U produžetku je Jokić preuzeo odgovornost. Viđen je neverovatan košarkaški obračun dva najbolja igrača na terenu Jokića i Mičela. Kao da su se takmičili ko će da da više koševa. Na pola minuta do kraja Mičel je pogodio trojku za preokret 117:115.

Jokić je vratio na 117:117, ali je ponovo Mičel doneo prednost Juti 119:117. Uzvratio je srpski centar za 119:119. O pobedniku je odlučivao drugi produžetak.

Bolji su Nagetsi bili u nastavku, uprkos svim naporima igrača Jute. Posle trojke Mareja bilo je 128:123. Na pet sekundi do kraja Juta je prišla na 134:132, ali je u poslednjim sekundama Mičel promašio šut za tri.

Jokić je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 30 poena, a sjajno su ga pratili Majkl Porter i Džamal Marej sa po 23 poena.

U timu Jute najbolji je bio Donovan Mičel sa 35 poena, Rudi Gober dodao je 22.

Denver se tako učvrstio na trećem mestu na tabeli Zapada sa skorom od 46 pobeda i 24 poraza, dok je Juta peta na Zapadu sa 43 pobede i 27 poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track