LEBRON UNIŠTIO JOKIĆEVE SNOVE O PRSTENU! Lejkersi u velikom finalu posle 10 godina čekanja! (VIDEO)
Foto: AP

NBA

LEBRON UNIŠTIO JOKIĆEVE SNOVE O PRSTENU! Lejkersi u velikom finalu posle 10 godina čekanja! (VIDEO)

Košarka -

Jokić i družina nisu imali snage za novo čudo, bajka Denvera je nažalost završena

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su ekipu Denver Nagetsa (117:107) u petom meču finalne serije i tako ukupnim rezultatom 4:1 izborili plasman u finale NBA lige.

Denver se nije predao bez borbe. Nagetsi su ozbiljno namučili favorizovanog rivala i u petom meču finalne serije Zapada. Još jednom su uspeli da nadoknade veliki zaostatak, međutim, ostali su bez snage za potpuni preokret. Lejkersi su u trećoj deonici imali +16, ali u finišu četvrtine Denver stiže do izjednačenja 84:84. Ipak, Lebron nije dozvolio da tim iz Kolorada napravi novo čudo. Na krilima popularnog "Kralja" Lejkersi se ponovo "odlepljuju" i overavaju veliko finale posle deset godina čekanja.

Lebron je bio nezaustavljiv na ovom meču, utakmicu je završio sa 38 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Entoni Dejvis ga je pratio sa 27 poena.

Nikola Jokić je bio najbolji u svom timu sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija, ali ponovo je imao problema sa ličnim greškama (5). Sudije su preoštrim dosuđivanjem faulova potpuno izbacile iz ritma centra Denvera, koji je u prvom poluvremenu igrao svega osam minuta.

Lejkersi će se u finalu sastati sa pobednikom finala Istoka, u kom Majami vodi protiv Boston Seltiksa sa 3:2.

Poslednju titulu Lejkersi su osvojili 2010. kada su igrali poslednji put u finalu, a tada je pobeđen upravo Boston.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track