DOMINACIJA JOKIĆA SE NASTAVLJA: Srpskog centra trener sprečio da upiše tripl-dabl, Pokuševskom lekcija (VIDEO)
Foto: Profimedia

nba

DOMINACIJA JOKIĆA SE NASTAVLJA: Srpskog centra trener sprečio da upiše tripl-dabl, Pokuševskom lekcija (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera slavili su nad Oklahomom sa 119:101, a srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je još jednu maestralnu partiju.

Jokić je protiv Tandera upisao 27 poena, 12 skokova i šest asistencija, a tripl-dabl je "sprečio" Majkl Meloun koji ga je izveo iz igre u poslednjoj deonici.

Srpskog centra pratili su Moris sa 15, Barton i Milsap po 13, Dozir i Heris po 11, a Grin još 10, pa su tako nadomestili očajno izdanje Džamala Mareja od samo 5 poena.

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski dobio je lekciju - na terenu je proveo 25 minuta, ali za to vreme je promašio 7 šuteva i susret završio bez poena.

"Ne dobija onoliko pohvala koliko bi trebalo, možda zato što se ne razmeće zakucavanjima. Ima osećaj kakav nikada nisam video. On će u budućnosti sigurno biti član Kuće slavnih", rekao je o Jokiću njegov saigrač Monte Moris.

Nagetsi su počeli da prave prednost u drugoj četvrtini, Oklahoma je uspela da se primakne na dva poena, ali je Denver ponovo pojačao, u trećoj deonici stekao je 26 poena prednosti, posle čega su Jokić i ostali starteri poslednji deo igre proveli na klupi.

Košarkaši Jute pobedili su Nju Orleans sa 118:102 i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

Jutu je predvodio Donovan Mičel sa 28 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Džordan Klarkson postigao je 18 poena, uz šest skokova i šest asistencija, a Džo Ingls dodao je 15 poena.

Rudi Gober u pobedi je učestvovao sa 13 poena, 18 skokova i tri blokade, a Bojan Bogdanović sa 11 poena i sedam skokova.

U ekipi iz Nju Orleansa najbolji je bio Zajon Vilijamson sa 32 poena, pet skokova i tri asistencije. Brendon Ingram dodao je 15 poena, a Erik Bledso i Nikejl Aleksadar Voker po devet poena.

Posle pauze od tri utakmice zbog povrede kolena u ekipu Pelikansa vratio se Lonzo Bol i postigao sedam poena, a imao je i četiri asistencije i tri ukradene lopte.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track