KAKAV POVRATAK ZVEZDE: Crveno-beli nakon velikog preokreta i DRAME savladali Igokeu u derbiju Jadrana!
Foto: Starsportphoto

ABA LIGA

KAKAV POVRATAK ZVEZDE: Crveno-beli nakon velikog preokreta i DRAME savladali Igokeu u derbiju Jadrana!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u derbi utakmici 25. kola ABA lige rezultatom 69:66

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Džordan Lojd sa 18 poena, Kori Volden je postigao 16 poena uz pet skokova, dok su po devet poena postigli Ognjen Dobrić i Lendri Noko.

Noko je upisao i 11 skokova, a Dobrić je dodao tri asistencije.

U gostujućoj ekipi najbolji učinak imao je Entoni Klemons sa 16 poena i četiri asistencije, dok su po devet poena dodali Darko Talić i Stefan Pot.

Tokom prve četvrtine oba tima su se smenjivala u vodstvu, da bi na kraju prvog dela prednost od tri poena imala ekipa Igokee.

Gosti su u nastavku poveli sa 24:34, a do kraja poluvremena uvećali su prednost na 30:42.

Zvezda je u trećoj deonici prišla na četiri poena razlike 39:43, ali su gosti ostali do kraja četvrtine u vodstvu od 43:49.Igokea je na početku poslednjeg dela povela sa maksimalnih 43:54, da bi Zvezda u završnici meča serijom 11:0 došla do preokreta i povela sa pet poena 67:62.

Do kraja Zvezda je održala stečenu predost i tako došla do 19. pobede u ABA ligi uz tri poraza i trenutno se nalazi na trećem mestu.

Igokea je na drugom mestu sa 19 pobeda i pet poraza.

U narednim mečevima ABA lige Zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju, a Igokea gostuje ekipi Budućnosti.

1 / 4 Foto: Starsportphoto

KRAJ MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

Fantastičan povratak Zvezde, crveno-beli su iz maltene izgubljene situacije i vođstva Igokee od 11 poena razlike, sjajnom odbranom i serijom 11:0 preokrenuli i zabeležili veliku pobedu u borbi za plej of regionalne lige . Najzaslužniji za preokretu bii su Džordan Lojd i Lendri Noko

TREĆA ČETVRTINA:

Treća četvrtina donela je nešto bolju igru Zvezde, naročito u odbrani. Crveno-beli su uspeli da prepolove prednost gostiju i dođu n a-6, predposlednji kvartal. Kod Zvezde se istakao Kori Volden, a kapiten Branko Lazić dobio je tehničku grešku zbog prigovora

Zvezda
foto: Starsportphoto

DRUGA ČETVRTINA:

Drugi period igre u potpunosti je pripao gostima koji su na krilima raspoloženog Karmajkla i Talića došli do malsimalnih 12 poena razlike na poluvremenu.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić pokušao je izmenama i tajm-autom da trgne ekipu, ali mu nije pošlo za rukom za sada.

Kod Zvezde najefikasniji je Lojd koji je postigao 8 poena za sada, od čega dve trojke na samom početku utakmice

Zvezda
foto: Starsportphoto

PRVA ČETVRTINA:

9. minut - 15:17, nova trojka Klemensa

8. minut - 15:14, na trojku Klemensa, Dobrić odgovara istom merom

6. minut -10:9, pogađa Kuridža

5. minut - 6:7, mini serija Igokee, pogađa Karmajkl

3. minut - 6:1, nova trojka Lojda.

2. minut - 3:0, Lojd postiže trojku

1. minut - Utakmica je počela

Zvezda
foto: Starsportphoto

"Moramo da budemo spremni da igramo vrlo čvrstu utakmicu, da se borimo, skačemo, čitamo situacije u njihovoj odbrani. Samo tako možemo da dođemo dođemo do povoljnog rezultata", rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić u najavi meča.

Dejan Radonjić
foto: ABA liga

Radonjić je podsetio da Igokea ima sjajnu sezonu iza sebe

"Očekuje nas utakmica sa ekipom koja ima izvanrednu sezonu u ABA ligi i Evropi. Igre koje prikazuju tokom čitave sezone jasno ukazuju da ekipa Igokee zaslužuje da se bori za prvo mesto u regionalnom takmičenju. Imaju realno šanse za to, i da se bore za vrh, kao i ekipa Crvene zvezde", objasnio je Radonjić.

Dragan Bajić
foto: Starsport©

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić rekao je, pred gostovanje Crvenoj zvezdi, da od svojih igrača očekuje da "pruže što jači otpor favorizovanom protivniku".

"Posle zgusnutog rasporeda i dugih putovanja uhvatili smo malo vremena da odmorimo i da malo treniramo pred utakmicu sa Crvenom zvezdom. Sigurno nas očekuje teška utakmica, Zvezda je tim za respekt, to je tim koji ima najviše ciljeve u ABA ligi", rekao je Bajić.

"Od svojih momaka očekujem da pružimo što jači otpor favorizovanom protivniku", dodao je trener Igokee

"Znamo gde je Zvezda najjača kada je u pitanju njihova igra, krasi ih sigurno ta defanziva i pritisak po čitavom terenu, napadački su jako potentni i prete sa svih pozicija. Medjutim, očekujem dobar odgovor svog tima, da odigramo jednu dobru utakmicu, rastrčanu i da odgovorimo na igru Zvezde na najbolji način", rekao je Bajić.

U prvom meču ova dva kluba u Laktašima Igokea je katastrofalno porazila Zvezdu na svom terenu rezultatom 85:65

Utakmica počinje u 17h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track