ŠOK SAZNANJE! LEGENDA PROREKLA SMRT DRAŽENA PETROVIĆA: Pogledao sam mu dlan i video saobraćajku! VIDEO
Foto: Youtube Printscreen, Nenad Kiš / Kurir

PREDSKAZANJE

ŠOK SAZNANJE! LEGENDA PROREKLA SMRT DRAŽENA PETROVIĆA: Pogledao sam mu dlan i video saobraćajku! VIDEO

Košarka -

Mirko Milićević, legendarni košarkaš Crvene zvezde, Cibone i mnogih klubova po Evropi, ispričao je još jednom kako je 1990. godine u Zagrebu prorekao nesreću u kojoj će poginuti njegov prijatelj i saigrač Dražen Petrović.

- Bili smo u Salunu i Dražen, koji me je zvao Genije, je insistirao da njemu i njegovoj tadašnjoj devojci manekenti Renati gledam u dlan, jer imam taj dar. Pogledao sam im dlanove i nisam rekao reč. Kad je ona otišla pitao me je šta sam video, jer sam prećutao u prvom trentuku. Rekao sam mu: "Pusti Renatu. On kaže, zašto šta je? Kažem mu: "Ako oženiš Renatu, ja ću oženiti Adolfa Hitlera, ja sam njemu bliži njego ti njoj". Nasmejao se i čudno me pogledao kada sam mu rekao da vidim nešto jako strašno. Rekao sam mu: "Vidim ti saobraćajku, neka ti je Bog u pomoći!"

Milićević. je ispričao i da je odmah posle nesreće u kojoj je Dražen stradao, nejgov stariji brat Aleksandar njihovoj majici ispričao za dešavanja u Salunu.

Podsetimo, Dražen Petrović jugoslovenski i hrvatski košarkaš poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine na auto-putu nedaleko od Ingolštadta u 28. godini života

Hrvatska reprezentacija se iz Poljske se vratila avionom, ali je Dražen Petrović je na put krenuo automobilom sa devojkom nemačkom manekenkom Klarom Šalantzi koja je bila za volanom.

Klara je vozila crveni golf, a usled slabe vidljivosti, mlada devojka nije videla šleper koji se preprečio na putu, te se zakucala u njega.

"Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlad vozač, sa malo iskustva, i u takvoj situaciji nije baš mogla najbolje da se snađe. Zakucala se u šleper koji se preprečio na putu brzinom većom od 160 kilometara na sat. Nije čak uspela ni da reaguje, nije kočila. I da je pokušala da zaustavi svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo sobzirom da se šleper ispred njih pojavio iznenada. A onda je usledio strašan udarac od kojeg je Dražen, koji je u automobilu sedeo na suvozačevu mestu, poginuo", prepričavao je za hrvatske medije policajac Binder koji je prvi došao na mesto nesreće.

Klara je u ovoj nesreći prošla sa lakšim povredama.

O nesreći nikad nije želela da priča.

Nedugo nakon Draženove smrti udala se za fudbalera Olivera Birhofa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track