Najnovije vesti

ĐORĐEVIĆ MI JE DAO BANALAN, GLUPAV RAZLOG! Nikola Kalinić konačno progovorio o čuvenom PRECRTAVANJU sa spiska reprezentacije!
Foto: Starsport©

otvorio dušu

ĐORĐEVIĆ MI JE DAO BANALAN, GLUPAV RAZLOG! Nikola Kalinić konačno progovorio o čuvenom PRECRTAVANJU sa spiska reprezentacije!

Košarka

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić u opširnom intervjuu koji je dao za "Sport klub" otkrio je da mu je teško palo što nije igrao za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2019. godine.

Košarkaška javnost u Srbiji pre dve godine bila je u šoku kada je izašao spisak kandidata za Svetsko prvenstvo u Kini. Na njemu nije bilo standardnog reprezentativca Nikole Kalinića.

Odluka tadašnjeg selektora reprezentacije Aleksandra Đorđevića iznenadila je i samog Kalinića, koji je dve godine kasnije otkrio koliko je teško podneo to što nije išao na Mundobasket.

"Na samom početku ne toliko. Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mogao da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom", kaže Kalinić i dodaje:

"S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve. Hoću da kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji – bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje".

"Ni dve godine kasnije nije mu jasno zašto nije bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog. Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa „radio si loše ovo“ ili „želim drugog čoveka na tvojoj poziciji“ ili „ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa“… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora", kaže za SK Kalinić.

Podsetimo, Srbija je na SP u Kini doživela neuspeh. Orlovi su zauzeli peto mesto, a pred start prvenstva mnogi su smatrali da je naša reprezentacija favorit za najsjajnije odličje. Nakon Mundobasketa 2019. godine selektor Aleksandar Đorđević je napustio klupu Srbije.

Kurir sport/ Sport klub

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja