DRAŽEN PETROVIĆ JE HTEO U PARTIZAN! Pevač otkrio TAJNU: Navijao za crno-bele, imao IDOLA, a evo zašto nije obukao voljeni dres!
Foto: Printscreen/Youtube

ZANIMLJIVO

DRAŽEN PETROVIĆ JE HTEO U PARTIZAN! Pevač otkrio TAJNU: Navijao za crno-bele, imao IDOLA, a evo zašto nije obukao voljeni dres!

Košarka -

Dražen Petrović je verovatno bio najbolji beli igrač svih vremena

Ostavio je veliki košarkaški trag u Jugoslaviji, Hrvatskoj, Evropi i NBA ligi gde je dve godine nastupao za Nju Džerzi Netse pre nego je njegova karijera tragično ugašena u 28. godini.

Damir Damjanić, danas pevač, kao dečak je počeo je u kadetima Šibenke i bio drugar Dražena Petrovića, za koga i danas smatra da je najbolji. I po talentu i po trudu koji je ulagao.

"Mi smo se družili, kao deca zajedno trenirali. On je uvek navijao za Partizan, ja za Zvezdu. Znam da mu je otac bio policajac iz Hercegovine. Znam da mu je želja bila da ode u Partizan, tu je igrao i njegov idol Kićanović. Kad dolazimo da igramo u Beograd, sa bilo kim, uvek za nama idu dvojica iz Partizana, merkaju trenutak u hotelu da popričaju sa njim, da ga vrbuju. Ali prvo su Acu (brata Dražena Petrovića prim. aut.) u Cibonu, i onda ga Novosel tom linijom odvodi u Zagreb. I bilo je presudno što je Cibona tad igrala Kup šampiona, to je njemu bilo važno. Da je Partizan bio prvak Jugoslavije, ko zna šta bi se desilo, rekao je Damjanić za "Mondo".

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track