SENZACIJA! ZVEZDA "ZAPALILA" LEDENU RUSIJU Granitna odbrana i ubojit napad, crveno-beli protiv Zenita odigrali UTAKMICU SEZONE!
Foto: Profimedia

evroliga

SENZACIJA! ZVEZDA "ZAPALILA" LEDENU RUSIJU Granitna odbrana i ubojit napad, crveno-beli protiv Zenita odigrali UTAKMICU SEZONE!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u 13. kolu Evrolige ostvarili su veliku pobedu protiv favorizovanog Zenita rezultatom 69:58.

Crveno-beli su odigrali verovatno najbolju utakmicu od početka sezone, a osim na trenutke, u hladnom Sankt Peterburgu sve je bilo na visokom nivou.

U toku utakmice temperatura u ovom gradu pala je na -6, ali je Zvezda podigla radnu temperaturu i napravila iznenađenje u gostima.

Samo u poslednjoj deonici crveno-bli nisu bili bolji od rivala i apsolutno zasluženo su stigli do pete pobede u sezoni i prekinuli niz od tri uzastopna poraza.

Odličnu utakmicu je odigrao Nejt Volters koji je postigao 14 poena, uz pet skokova i tri asistencije. Nikola Kalinić i Ognjen Kuzmić su imali po 11 poena, a dobre minute u nastavku je imao Ognjen Dobrić koji je meč završio sa devet poena.

Ono što je možda i važnije od pobede, jeste činjenica da je 10 minuta na terenu proveo Eron Vajt koji je zabeležio prve evroligaške minute ove sezone, nakon što je propustio početak sezone zbog preloma šake.

Zenit - Crvena zvezda 58:69 (16:23, 12:19, 12:16, 18:11)

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Kraj meča! 58:69

38. minut - 54:68 - Morao je ponovo trener Crvene zvezde da traži tajm-aut, pošto je Zenit stigao do novih poena.

37. minut - 50:68 - Usporen ritam, puno prekida, Zvezda je sa linije slobodnih bacanja došla do poena preko Holinsa i Kalinića.

36. minut - 50:65 - Mini serija Zenita, morala bi Zvezda to da zaustavi, shodno tome, Radonjić je zatražio tajm-aut.

35. minut - 44:65 - I još jednom Ognjen Dobrić! Traži Ćavi Paskal tajm-aut, pokušava izmenama da napravi promenu, ali ne ide.

34. minut - 44:63 - Ponovo Dobrić, ovog puta sa polu distance.

32. minut - 42:61 - Prve poene je u četvrtoj četvrtini postigao Zubkov. Odgovorio je Dobrić, trojkom iz ugla.

31. minut - 40:58 - Bez poena u prvih 60 sekundi poslednje deonice.

Treća četvrtina:

30. minut - 40:58 - Novi poeni nemačkog centra, ovaj put mu je zakucavanje omogućio Marković ukradenom loptom. Ovog puta nije Zvezda poentirala u poslednjem napadu. Dobrić je imao tešku poziciju, verovatno je i fauliran tom prilikom. Ipak, najvažnije je da nije zaradio povredu prilikom nezgodnog doskoka.

29. minut - 38:56 - Velika borbenost Dobrića koji je skočio u aut, ali spasio loptu! Cirbes je lako poentirao, a onda je iz kontre do poena stigao i Stefan Marković.

27. minut - 38:52 - Nekoliko vezanih napada bez poena obe ekipe.

26. minut - 38:52 - Trojka Karaseva je njegova prva na utakmici, ujedno i prvi poeni. Greška Mitrovića na drugoj strani. Šteta za nekoliko lošijih napada crveno-belih. Usledio je televizijski tajm-aut nakon greške Zenita, a onda fantastično dodavanje Mitorvića, kroz noge protivniku, za lake poene Cirbesa.

24. minut - 35:50 - Opet poeni Voltersa, a onda i trojka Holinsa! Velikih 15 poena prednosti za crveno-bele.

22. minut - 33:44 - Pogodio je zatim Volters i stigao do dvocifrenog poenterskog učinka, a isto je učinio zatim i Frenkamp.

21. minut - 31:42 - Ekspresno poeni Mikija na startu drugog poluvremena.

I srpska zastava se nalazi kod navijača Zenita

Druga četvrtina:

20. minut - 28:42 - Nije Zvezda ni uputila šut u ovom napadu, to je umeo da kazni Džordan Miki zakucavanjem. Tajm-aut je pozvao Radonjić. Lazić je pogodio trojku uz asistenciju Voltersa, a zatim se odlično postavio za faul u napadu. A, onda opet uz zvuk sirene! Luka Mitrović je poenima zatvorio prvo poluvreme, odlično za crveno-bele!

19. minut - 26:37 - Pogodio je Lojd jedno od dva bacanja, a onda fenomenalna akcija koju je 11. poenom na utakmici završio Kuzmić. Na drugoj strani poeni Berona sa linije slobodnih bacanja.

Odlična je atmosfera na utakmici u Rusiji:

18. minut 23:35 - Volters! Njegovi odlični potezi, jedan za drugim. Pet poena za AMerikanca u kratkom roku.

17. minut - 23:30 - Dobra odbrana Mitrovića, ali onda greška Ostina Holinsa. Laki poeni za Zenit iz kontre, pa tajm-aut Radonjića. Nesvakidašnje neefikasna četvrtina. Sedam minuta igre, a obe ekipe su postigla tek po sedam poena.

16. minut - 21:30 - Odlično se postavio Džordan Lojd i tako iznudio faul u napadu i sprečio kontru Zvezde.

15. minut - 21:30 - Period bez poena na obe strane. Volters je promašio trojku, ali potom i uhvatio defanzivan skok na drugoj strani. Kalinić je prekinuo prazan hod obe ekipe, pogodio je jedno od dva slobodna bacanja.

13. minut - 21:29 - Poeni Zubkova i to uz prekršaj Luke Mitrovića koji se iskupio zakucavanjem na drugoj strani.

12. minut - 16:27 - Volters kao brzi voz! Prvi poeni u drugoj četvrtini, a onda i flouter Dobrića.

11. minut - 16:23 - Velika borba u ovim trenucima, praktično za svaku loptu.

Kalinić i Kuzmić su dominirali u prvih 10 minuta igre

Prva četvrtina:

10. minut - 16:23 - Malo vremena je ostalo Zvezdi za poslednji napad u prvoj deonici, ali uspeo je Kalinić da poentira u poslednjoj sekundi.

Ovako je Kalinić pogodio u poslednjoj sekundi

9. minut - 16:21 - Zubkov na jednoj, zatim i Lazić na drugoj strani. Koš za košem, potom i slobodna bacanja Blija Berona, njegovi prvi poeni.

7. minut - 12:19 - I, ponovo Kalinić ispravlja promašaj svojih saigrača, ovog puta Kuzmića. Na drugoj stranie Gudaitis je zakucao.

6. minut - 10:17 - Dobrić nije pogodio šut za tri poena, ali je loptu u koš vratio Kalinić. U međuvremenu, Eron Vajt je ušao u igru prvi put posle duge pauze zbog preloma šake na prijateljskoj utakmici protiv Panatinaikosa.

5. minut - 9:15 - Odlični Ognjen Kuzmić! Već osam njegovih poena. Pored njega i Kalinića pogađali su još i Luka Mitrović kao i Nejt Volters. Frenkamp radi ozbiljan posao za Zenit na početku utakmice, pogodio je drugu trojku.

3. minut - 3:8 - Novi poeni Kuzmića, a potom i Kalinića. Dobar start Crvene zvezde.

1. minut - 0:2- Utakmica je počela dobrom odbranom crveno-belih i poenima Kuzmića.

Sudeći po učinku ove sezone, aktuelnoj formi, ali i međusobnim okršajima, crveno-bele čeka težak meč u Rusiji.

Utisak je da je Zvezda mogla da ostvari bolje rezultate i da bude bolje pozicionirana od 13. mesta sa četiri pobede i osam poraza. U prilog ekipi Dejana Radonjića svakako ne idu tri vezana izgubljena meča od Baskonije, Reala i Uniksa.

Sa druge strane, Zenit sa Ćavijem Paskvalom na kupi igra vrlo dobro i nalazi se u gornjem delu tabele, sa poprilično velikim šansama za plej-of. Rusi imaju osam pobeda i četiri poraza, a kada je reč o međusobnim utakmicama i bolji učinak od srpskog predstavnika.

Zvezda jeste slavila u prvoj utakmici ova dva rivala koja je igrana u Rusiji 2019. godine, ali je potom poražena takođe na gostovanju, zatim i kao domaćin u feburaru ove godine kada je o pobedniku odlučio jedan poen.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, zna da neće biti lako.

- Težak meč, jako dobro igraju, Zenit je pokazao da može da pravi probleme svim ekipma. Jaki su u oba pravca, ako želimo da im pariramo moramo da igramo kvalitetno u odbrani. Od početka sezone smo imali probleme, tek dva dana smo kompletni. Očekujem da protiv Zenita odigramo bolju utakmicu nego protiv Uniksa - poručio je Radonjić pred gostovanje Zenitu.

Radonjićev kolega sa klupe ruske ekipe, hvalio je Zvezdinu odbranu od koje će, kao i na svakoj utakmici od početka sezone, puno toga zavisiti.

- Igramo protiv tima koji igra jednu od najboljih odbrana u Evroligi i među najboljima je u ofanzivnom skoku. Imaju odličnu sezonu, pokriveni su na svim pozicijama. Trener im je odličan, vidi se organizacija na terenu. Mi smo imali dugu nedelju, neki igrači su bili sa svojim reprezentacijama, ali smo se skupili i spremni smo za meč sa Zvezdom. Potrebna nam je podrška navijača jer za nas je ovo presudna utakmica - rekao je Paskval.

Poznato je da u Zenitu igraju dvojica bivših košarkaša Zvezde, Džordan Lojd u proseku beleži 14 poena, 3,7 skoka i 3,6 asistencija po utakmici, dok je Bili Beron na 9,3 poena, uz nešto slabiji šut za tri poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track