JOKIĆ POKORIO NJUJORK! Srpski centar DRŽAO ČAS u "hramu" košarke: MVP veče Džokera, aplaudirala mu cela hala! VIDEO
Foto: Profimedia

nBA LIGA

JOKIĆ POKORIO NJUJORK! Srpski centar DRŽAO ČAS u "hramu" košarke: MVP veče Džokera, aplaudirala mu cela hala! VIDEO

Košarka -

Najbolji košarkaš Denvera je toliko dobro odigrao ovaj meč da u poslednjoj četvrtini nije ni morao da ulazi u igru, jer je već pre toga rešio pitanje pobednika.

Kultna dvorana "Medison Skver Garden" u Njujorku imala je ove večeri privilegiju da ponovo vidi na delu jednog od najboljih košarkaša sveta i uživa u njegovim majstorijama. NBA superstar, Srbin Nikola Jokić, prošlogodišnji MVP najkvalitetnije košarkaške lige, predvodio je Denver do nove ubedljive pobede nad čuvenim Niksima od 113:99.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Još jednom je Jokić pokazao zašto je najbolji i zašto ga se svi na parketima širom Amerike plaše. Od starta je Nikola počeo da "zatrpava" koš domaćina, pa je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 32 poena i 11 skokova i pet asistencija. Naravno bio je ubedljivo najbolji pojedinac na susretu u obe ekipe.

Ni ovoga puta nisu izostale čuvene Nikoline čarolije, pa su i oni najtvrdokorniji navijači Niksa morali da mu aplaudiraju dok je pogađao, ali i razigravao saigrače. Jokić je toliko dobro odigrao ovaj meč da u poslednjoj četvrtini nije ni morao da ulazi u igru.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Pored već pomenutih 32 poena i 11 skokova za 27 minuta na parketu srpski centar je imao i 14/18 šut iz igre, 3/7 za tri poena, 1/1 sa linije slobodnih bacanja.Takođe zabeležio je i 5 asistencija i 4 izgubljene lopte.

Pored Jokića, Nadži je bio istaknut u redovima Denvera sa 21 poenom i osam skokova, dok je na drugoj strani najbolji u redovima Njujorka bio Džulijus Rendl sa 24 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Posle nove pobede Denver je sedmi na Zapadu sa skorom 11-11, dok su Niksi posle trećeg uzastopnog poraza 11. na Istoku sa skorom 11-12.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track