PITAĆU ŽENU DA KUPIMO KUĆU U BEOGRADU! Šou trenera Real Madrida pred finale Evrolige! Pominjao Zvezdu, Dončića...
Foto: Starsport

GOSPODSKI

PITAĆU ŽENU DA KUPIMO KUĆU U BEOGRADU! Šou trenera Real Madrida pred finale Evrolige! Pominjao Zvezdu, Dončića...

Košarka -

Trener košarkaša Real Madrida, Pablo Laso, imao je izuzetno zanimljivu konferenciju za medije u Beogradu.

Nije ni čudo što je bio odličo raspoložen iskusni stručnjak. Njegov tim je preokretom u polufinalu protiv Barselone obezbedio finale Evrolige u kojem će u subotu igrati protiv Efesa.

- Prvo bih da čestitam mom timu. Barsa nas je u drugoj deonici uništila, napravila je veliku razliku. Mi smo se popravili u drugom poluvremenu, a igrači su dobro razumeli plan igre koji smo dogovorili na poluvremenu. Možda su neki posle prvih 20 minuta mislili da je gotovo, ali smo mi nastavili da se borimo i pobedili - rekao je Laso.

On je govorio i o povredi Najdžela Viljema Gosa koji je na samom početku utakmice morao da napusti igru i ode u svlačionicu.

- Nije lako kada se tako nešto dogodi, morate da reagujete u sekundi. Srećom, Kozer, Abalde, Rodrigez, Hanga, svi su kreirali igru, tražili najbolje lopte. Fabijen nam je doneo možda i najvažnije poene kada je dao trojku, pa ukrao loptu za seriju 5:0, bili su to važni koševi za nas, znali smo da on može da se pokaže kada je najpotrebnije - pohvalio je Laso svoje igrače.

Real Madrid je 2018. godine u Beogradu postao šampion Evrope, a odličan je u finalu tada bio Fabijan Kozer. Francuz koji je postigao 17 poena, bio je ključ za pobedu protiv Barselone u ovogodišnjem polufinalu sa 18 poena.

- Kozer ima dobar odnos sa ovim gradom, dobro je odigrao. Savetujem mu da kupi kuću ovde, kada mu već tako dobro ide. Igrao je veoma dobro, uradio je sjajan posao. Verujem u svoj tim, držali su se i kada nije izgledalo dobro. Možeš da dobiješ ili izgubiš, da igraš dobro ili loše, ali moraš uvek da veruješ i da se boriš. Oni su to učinili, i svaka im čast na tome - poručio je Laso.

Odmah je usledilo pitanje da li će on možda kupiti kuću u prestonici Srbije.

- Ne znam, pitaću ženu. Hajde da kažemo tako - kroz smeh je rekao španski stručnjak, a potom izneo niz pohvala na račun Beograda:

- Uvek sam imao mnogo poštovanja prema ovom gradu, mnogo dobrih igrača je odavde, dobrih timova, ovo je grad košarke. Dugo sam u košarci i dolazak u Beograd je uvek za mene nešto posebno. Ovde smo bili šampioni Evrope, čeka nas novo finale i srećan sam. Beograd će godinama biti u mom srcu.

Prisetio se i poraza od Crvene zvezde u gradu u kojem će u subotu pokušati opet da se domogne evropskog trona.

- Izgubili smo meč od Zvezde, iako smo igrali dobro, pamtim taj duel. Promašivali smo otvorene šuteve, svi su promašivali. Bio sam besan, ako ne pogađate onda ne možete da pobedite, takva je igra. Bio je to važan momenat da tim shvati razume šta mora da radi. Imam dobre igrače koji će pogađati, mi smo izgubili taj meč, jer smo mnogo promašivali, oni su igrali sjajno i moramo da im damo zasluge.

Pre polufinalnog duela protiv Barselone, Laso i Real su pet puta uzastopno gubili od Šarunasa Jasikevičijusa i Barselone.

- Ne radi se o pobedama ili porazima, Laso nije dobar ni zato što dobija niti je loš zato što gubi. Moram da činim svoj tim boljim. Iz mečeva koje smo igrali sa njima smo učili šta moramo da radimo protiv tako dobrog tima. Pokazali smo to sada, igrali smo solidno 40 minuta, tako mora da bude protiv svih timova - kaže Laso.

Za kraj je čuveni Španac pričao o Luki Dončiću koji je, iz Amerike gde igra u finalu zapadne konferencije, poslao podršku Realu.

Dončić je predvodio Madriđane do titule na već pomenutom Fajnal For turniru u Beogradu 2018. godine.

- I tada sam trenirao tim Reala, ne samo Dončića. Naravno da volim Luku, pratim njegove partije i sve što radi, ali volim svoje igrače - zaključio je Laso.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track