DVE KLAUZULE! ZNA SE SVAKI CENT KOJI SRBIN DOBIJA NAREDNIH PET GODINA: Ovo su svi detalji SUPERMAKS ugovora Nikole Jokića
Foto: Profimedia, Shutterstock/creativestockexchange

NBA

DVE KLAUZULE! ZNA SE SVAKI CENT KOJI SRBIN DOBIJA NAREDNIH PET GODINA: Ovo su svi detalji SUPERMAKS ugovora Nikole Jokića

Košarka -

Dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokić potpisao je najveći ugovor svih vremena u najjačoj ligi sveta.

Denver Nagetsi su rešili da razbiju kasu. I to pošteno. Bogato su nagradili dvostrukog MVP, koji je odavno lice franšize. Novi petogodišnji ugovor Nikole Jokića vredan je 264 miliona dolara!

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Jokićev supermaks ugovor aktivira se od sezone 2023/2024 i u prvoj godini doneće mu 46.55 miliona dolara. Onda svake godine sledi povećanje od po osam procenata, a poslednju godinu sam Jokić može da aktivira i nema dileme da će to i uraditi za sumu od 63.33 miliona dolara. Tako bi u Denveru sigurno ostao do kraja sezone 2027/2028.

Ugovor obuhvata i trejd kiker klauzulu, u kojoj bi Jokić u slučaju trejda mogao dodatno da inkasira novac u skladu sa procentima koji se obračunavaju na osnovu trajanja ugovora.

Time je srpski centar definitivno postao igrač sa najvećim ugovorom u istoriji lige, piše "Sportal". Kada je Tim Koneli ove nedelje odlučio da se iz redova Denvera preseli u Minesotu za 40 miliona dolara na pet godina, pojavilo se pitanje da li bi to možda moglo uticati na status na relaciji Nagetsa i Jokića, te da li postoji mogućnost da uzastopni MVP dvaput razmisli pre nego što se obaveže na novu vernost dosadašnjoj ekipi. Odgovor na to pitanje je ne.

Prošlog meseca je popularni "Džoker" najavio da želi da produži ugovor sa Denverom, a izvor Atletika tvrdi da je ove nedelje isti stav ponovio čelnicima franšize, uprkos tome što je Koneli odlučio da napusti klub. Kako isti tvrde, Nagetsi će srpskom centru ponuditi supermaks ugovor u julu, a on ne planira da to odbije. Tako će i biti, Jokić postaje najplaćeniji košarkaš planete.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track