POZNATO ZAŠTO JE PEŠIĆ PRECRTAO TEODOSIĆA: Ovo je RAZLOG zbog kojeg je Srbija ostala bez kapitena!
Foto: epa Enric Fontcuberta, Dado Djilas

VIZIJA TIMA

POZNATO ZAŠTO JE PEŠIĆ PRECRTAO TEODOSIĆA: Ovo je RAZLOG zbog kojeg je Srbija ostala bez kapitena!

Košarka -

Odluka Svetislava Pešića da precrta Miloša Teodosića sa spiska reprezentativaca za Evrobasket šokirala je košarkašku javnost u Srbiji.

Prva asocijacija na ovu šokantnu vest bila je da je došlo do nekog sukoba, ali istina je sasvim drugačija.

Nije bilo nikakvog sukoba, a jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića jeste to što mu se ne uklapa u koncepciju tima i to mu je i saopštio tokom dana saznaje "Telegraf"

Pričao je Pešić i na okupljanju reprezentacije kakvu viziju ima, kao i da najbolji tim ne čini 12 najboljih igrača, već 12 igrača koji najbolje funkcionišu.

"Imam viziju kako treba da igramo i prema tome biram igrače, prema načinu kako želim da igramo, vizija postoji, ali ko će sada tu da bude, moramo da odredimo uloge, to je proces koji traje, ima puno vremena, radimo na tome da što ranije donesemo odluke" rekao je Pešić još pre pet dana.

Verovatno je već tada znao da Miloša Teodosića neće voditi na Evrobasket, iako je u pitanju uz Vasilija Micija jedini klasični plejmejker, da je aktuelni MVP Evrokupa, ali i legenda srpske košarke, dosadašnji kapiten reprezentacije pa je otuda i ova odluka toliko šokirala srpsku košarkašku javnost.

Kurir sport / Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track