GENIJALNI JOKIĆ POTPUNO IZLUDEO I NAJBOLJEG ŠUTERA SVIH VREMENA: Pogledajte kako je ŠOKIRAO Karija i ODUŠEVIO celu Ameriku VIDEO
Foto: Printscreen

MVP

GENIJALNI JOKIĆ POTPUNO IZLUDEO I NAJBOLJEG ŠUTERA SVIH VREMENA: Pogledajte kako je ŠOKIRAO Karija i ODUŠEVIO celu Ameriku VIDEO

Košarka -

Sa učinkom od 36 pobeda i 16 poraza, Denver Nagetsi su prvi na tabeli Zapadne konferencije NBA lige, a Nikola Jokić ih sjajno predvodi.

Nedavno je stigao do tripl-dabl proseka, a nakon toga je zabeležio još jednu partiju sa takvim učinkom.

Uz to, Jokić je pokazao i svoju genijalnost na parketu. I to u direktnom duelu sa Stefom Karijem, još jednim košarkašem sa natprosečnom inteligencijom na parketu.

U pobedi nad Golden Stejtom, aktuelnim NBA šampionom, srpski košarkaš je predvodio ekipu iz Kolorada do pobede, a pored 22 poena, 16 asistencija i 14 skokova izdvojila se jedna ukradena lopta.

Kari je pokušao da pošalje loptu Džamajklu Grinu, ali nije uspeo da je prebaci preko Jokića.

Somborac je branio pas spuštenih ruku, ali je podigao nogu nekoliko puta kako bi naveo najboljeg šutera svih vremena da proba pošalje pas preko njega.

Nikola Jokić
foto: Printscreen

Kari je tako i postupio, ali se ubrzo pokajao pošto je Jokić bio spreman da ukrade loptu.

Ovo je samo mali deo Jokićeve genijalnosti koja u nekim trenucima možda i promakne gledaocima na prvi pogled. Često se na društvenim mrežama, kao u ovoj situaciji, pojave snimci koji postanu viralni i skupe veliki broj pregleda i reakcija

Podsetimo, Nikola Jokić je dvostruki uzastopni osvajač MVP trofeja, a trenutno je prvi favorit za osvajanje te nagrade u aktuelnoj sezoni.

Ukoliko bi i treći put zaredom bio proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, postao bi tek četvrti košarkaš u istoriji sa takvim poduhvatom i pridružio bi se Bilu Raselu, Viltu Čemberlejnu i Leriju Birdu.

Do kraja ligaškog dela ostalo je još 30 utakmica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track