IGRAO JE U ZVEZDI I NIJE VOLEO DA SE KUPA, SAD NE LIČI NA SEBE Zbog promena koje je napravio izgleda mlađe nego pre 17 godina FOTO
Foto: Starsport

NEPREPOZNATLJIV

IGRAO JE U ZVEZDI I NIJE VOLEO DA SE KUPA, SAD NE LIČI NA SEBE Zbog promena koje je napravio izgleda mlađe nego pre 17 godina FOTO

Košarka -

Sada ima 38 godina i radi kao komentator i analitičar, a pre 12 godina je šokirao sve dolaskom u Crvenu zvezdu.

Adam Morison je za kratko vreme provedeno u timu s Malog Kalemegdana kupio ljubav navijača. U klubu se zadržao samo tri meseca pre nego što je iskoristio izlaznu klauzulu u slučaju završetka "lokauta" u NBA ligi.

Na osam odigranih utakmica u ABA ligi beležio je u proseku 15,5 poena, tri skoka i 1,5 asistencija u proseku.

Ljubitelji košarke širom sveta ga pamte po dugoj kosi i bradi, pa je mnoge iznenadio njegov novi izgled.

Morison se pojavio kao komentator tokom NCAA turnira.

Njegova slika se širi društvenim mrežama, a jedan od komentara uz poređenje današnjeg i izgleda iz ranije faze igračke karijere bio je sledeći:

"Izgleda mlađe sada neko dok je igrao na koledžu pre 17 godina".

Morison je završio srednju školu Mid u Vašingtonu, u kojoj sada radi kao pomoćni trener, posle čega je otišao na univerzitet Gonzaga gde je postao legenda. Bio je najbolji strelac NCAA sa 28 poena u proseku 2006. godine. Iste godine izabran je kao treći pik na draftu od strane Šarlota.

Posle skoro tri sezone u Bobketsima prešao je u Lejkersem bio je deo trejda u kom se našao i Vladimir Radmanović. Sa timom iz Los Anđelesa, koji je predvodio Kobi Brajant, osvojio je dve titule u NBA ligi i onda je došlo do raskida ugovora. Potpisao je kratkoročni ugovor sa Vašingtonom, nije prošao trening kamp i onda je došao u Zvezdu.

U januaru 2012. godine otišao je u Bešiktaš, sa klubom osvojio Kup, pa je sam tražio raskid ugovora u aprilu. U septembru iste godine potpisao je za Portland, tamo se zadržao do oktobra i onda je odlučio da ode u penziju.

1 / 5

O specifičnom karakteru Morisona bilo je puno priče i dok je bio član Crvene zvezde, a jednu od anegdota koja je izazvala najviše pažnje ispričao je Džered Dadli, saigrač iz perioda kada su obojica igrali za Vašington.

"Sećate li se Adama Morisona? Nikada se nije kupao, žvakao je duvan koji je stalno pljuvao i nosio je tri majice tokom cele godine. To je momak koji je zarađivao mnogo novca u to vreme. Borio se sa dijabetesom, pisalo se o tome, o njegovim koledž utakmicama, mogli ste svuda da ga vidite i on je bez premca bio moj najgori i najodvratniji saigrači. Džerals Valas je jednom prilikom morao da ga natera da se istušira. Da, morao je da ga natera. Zamislite to. Zamislite da morate da terate odraslog muškarca da se istušira. Trebalo bi da ga je sram", govorio je Dadli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track