ČOVEK IMA KOMPLEKS OD JOKIĆA - Embid POLUDEO zbog izjave NBA šampiona o sjajnom Srbinu: Shvatio je to lično, pa se žestoko OSVETIO
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

sanja ga

ČOVEK IMA KOMPLEKS OD JOKIĆA - Embid POLUDEO zbog izjave NBA šampiona o sjajnom Srbinu: Shvatio je to lično, pa se žestoko OSVETIO

Košarka -

Trka za prestižno MVP priznanje u NBA ligi se ozbiljno zakuvala u finišu regularnog dela.

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić veći deo sezone bio je glavni kandidat da treći put u nizu dobije ovo prestižno priznjanje, međutim, zahvaljujući sjajnim partijama u borbu se ozbiljno uključio Kamerunac Džoel Embid koji ne krije da silno želi ovu nagradu.

Embid je dve godine zaredom izgubio od Jokića u trci za nagradu i žestoko je zagrizao da mu se to ne dogodi i ove sezone.

Na meču koji je nedavno igrao protiv aktuelnog šampiona Golden Stejta bio je posebno motivisan. Inspiraciju je pronašao u izjavi Drejmonda Grina koji je javno rekao da je Nikola Jokić igrač koji mu je najteži za čuvanje u čitavoj ligi.

Njegove reči su razbesnele Embida, pa je rešio da se osveti. Na meču protiv Voriorsa postigao je 46 poena, ali njegov tim je poražen - što preterano ne dotiče čoveka kome je lična statistika evidentno najbitnija.

Nakon utakmice Grin je otkrio šta mu je Embid rekao nakon meča.

"Rekao mi je: 'Znaš li zašto sam odigrao tako večeras? Jer si rekao da je Džokera najteže čuvati u ligi. Shvatio sam to lično' Zato bih sada istakao da je Džoela najteže čuvati", rekao je uz osmeh Grin.

O MVP tituli odlučiće utakmice u samom finišu sezone, a posebna pažnja biće uprta na meč Denver - Filadelfija koji je na programu u noći između ponedeljka i utorka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track