ISTORIJA OVO NE PAMTI - NIKO NIKAD KAO SRBIN: Jokić obara rekorde kao od šale! Njegove čudesne brojke OSTAVIĆE VAS BEZ TEKSTA!
Foto: Mike Ehrmann / Getty images / Profimedia

NESTVARNO

ISTORIJA OVO NE PAMTI - NIKO NIKAD KAO SRBIN: Jokić obara rekorde kao od šale! Njegove čudesne brojke OSTAVIĆE VAS BEZ TEKSTA!

Košarka -

Momak iz Sombora ne prestaje da pomera granice košarke...

Rekord kao dobar dan!

Nikola Jokić i Denver Nagetsi napravili su još jedan korak ka osvajanju NBA titule, pošto su u trećem meču finalne serije savladali Majami sa 109:94 i tako poveli sa 2:1.

Srpski košarkaš odigrao je meč za anale. Zabeležio je novi tripl-dabl i ponovo ispisao istoriju NBA lige.

Jokić je meč završio sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija i tako postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u velikom finalu upisao tripl-dabl sa 30+ poena, 20+ skokova i 10+ asistencija.

Sa ukupno 10. tripl-dablova u plej-ofu Jokić je apsolutni rekorder. On je već u polufinalu pretekao legendarnog Vilta Čemberlena koji davne 1967. godine zabeležio sedam tripl-dablova.

Brojke koje Jokić beleži u ovom plej-ofu istorija ne pamti. Srbin je lider po postignutim poenima, skokovima i asistencijama. Ako tako ostane, biće prvi u istoriji NBA lige koji je u tri najvažnije statističke kategorije bio najuspešniji u čitavom plej-ofu.

U finalnoj seriji protiv Majamija Jokić prosečno beleži 33 poena, 14 skokova i devet asistencija, uz nestvaran procenat šuta iz igre od 60 odsto.

U prva tri meča ubacio je ukupno 100 poena. Samo četvorica igrača pre njega uspela su da naprave takav podvig - Rik Beri je 1967. postigao 122 poena, Alen Ajverson je 2001. ubacio 106, Vilis Rid je 1970. zabeležio 104 i Janis Adetokumbo je pre dve godine postigao 103 poena.

Kurir sport

Bonus video:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track