DARUŠAFAKA NAJVEĆI RIVAL: Evo kako Zvezda može do plej-ofa Evrolige
Foto: Saša Pavlić

Kalkulacije

DARUŠAFAKA NAJVEĆI RIVAL: Evo kako Zvezda može do plej-ofa Evrolige

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Milanu Armani (78:71) i upisali 15 trijumf u Evroligi, ali i dalje nisu overili plasman u plej-of najkvalitetnijeg takmičenja na kontinentu.

Tim trenera Dejana Radonjića u naredna četiri kola sam određuje sudbinu, a najveći rival u borbi za mesto među osam (ne za poziciju na tabeli) mu je Darušafaka, koja do kraja lige ima još pet mečeva.

U ovom momentu, nekoliko sati pre duela Darušafake i Barselone u Istanbulu Zvezda ima učinak 15-11, Panatinaikos 15-11, a Efes Efes 14-12, Baskonija (dočekuje CSKA) 14-11, a Darušafaka 12-13.

Za Zvezdu bi poraz Turaka bio najbolja opcija, ali i u slučaju drugog ishoda trener Radonjić i ekipa imaju dobru situaciju, jer u naredna tri kola imaju dva meča u Beogradu i priliku da pre gostovanju CSKA u Moskvi i Darušafaki završe posao oko prolaska u plej-of. Zvezdi bi u slučaju da Darušafaka izgubi i protiv Barse i u narednoj rundi na gostovanju CSKA u Moskvi - pobeda nad Olimpijakosom i matematički donela prolaz jer bi imala 16-11, turski tim 12-15. Ako Darušafaka pobedi Barselonu stvar je nešto drugačija. U slučaju da Zvezda pobedi Olimpijakos i Uniks, a izgubi od Barse, a sa druge strane Darušafaka pobedi Galatasaraj kući i Brose na strani, a izgubi od CSKA, Zvezda će se kolo pre kraja plasirati u plej of, jer će biti na dve pobede više od turskog tima pred njihov međusobni duel u poslednjem kolu.

Treba napomenuti da Zvezdi ne odgovara situacija u kojoj bi se na kraju stvarali krugovi sa dve ili više ekipa, jer u njima ne stoji najbolje.Realno gledano, Zvezdi je za prolaz možda dovoljan jedan trijumf, a sa dva se vrata plej-ofa širom otvaraju.

Raspored mečeva u poslednja 4 kola:27. kolo

Crvena zvezda – OlimpijakosCSKA – DarušafakaBrose – BaskonijaŽalgiris – EfesPanatinaikos – Armani

28. kolo:

Barselona – Crvena zvezdaDarušafaka – GalatasarajBaskonija – PanatinaikosAnadolu Efes – Fenerbahče

29. kolo:

Crvena zvezda – UniksAnadolu Efes – OlimpijakosBrose – DarušafakaPanatinaikos – CSKAGalatasaraj – Baskonija

30. kolo:

Darušafaka – Crvena zvezdaMakabi – PanatinaikosReal Madrid – EfesBaskonija – Žalgiris

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kakve su šanse Crvene zvezde protiv Budućnosti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track