DELIJE OPREZ: 6 stvari koje treba da znate pred meč Zvezde i Galatasaraja
Foto: Saša Pavlić

Da ne bude problema

DELIJE OPREZ: 6 stvari koje treba da znate pred meč Zvezde i Galatasaraja

Košarka -
Zbog činjenice da je utakmica dobila epitet meča visokog rizika, za ulazak i ponašanje u dvorani važiće posebna pravila

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 21 sat igraju meč 3. kola TOP 16 faze Evrolige. Duel srpskog i turskog kluba proglašen je utakmicom visokog rizika, nakon što je uoči meča istih rivala u Istanbulu u novembru, u prvoj fazi Evrolige, na smrt izboden navijač crveno-belih Marko Ivković.

Zbog svega toga, svi koji su uspeli da se domognu karata za meč u Areni treba da znaju nekoliko bitnih detalja. 1. Zastave navijača koje budu unošene u halu, biće detaljno kontrolisane, tako da nijedna sa materijalom prozivki, vređanja gostiju ili turske države neće moći da se nađe među dvadesetak hiljada navijača.

2. Ovakva priprema i obezbeđenje nije imala nijedna košarkaška utakmica u Beogradu i Srbiji. Tri prstena oko hale, veliki broj žandarmerije.

3. Turski tim se minimalno zadržava u Beogradu. Dolazi čarterom na dan utakmice, odlazi odmah posle, bez bilo kakvih aktivnosti van protokola.

4. Galatasaraj mimo prakse koja je poznata u Evroligi nije imao trening veče uoči utakmice, a neće igrači turskog tima ulaziti u Arenu ni danas, sve dok ne budu izašli na zagrevanje uoči susreta.

5. Dijego Gijen, direktor Evrolige biće u Areni i pratiti meč, ali najviše organizaciju visokorizičnog susreta. Ukoliko sve prođe kako bi trebalo, nema sumnje da će Zvezda položiti veliki ispit u očima čelnika ULEB-a.6. Unutar hale, osim standardnog broja kamera koje snimaju svaki događaj, za ovaj meč će biti postavljeni dodatni uređaji, kako bi svaki segment mogao da se snimi i zabeleži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track